Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Horor matky (32), ktorá si nechala zväčšiť prsia: Oslepla! Teraz varuje pred ochorením z implantátov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

NORWICH - Tridsaťdvaročná Danielle Sheehanová z anglického Norwichu dlhé roky zápasila so zdravotnými komplikáciami a dokonca dočasne stratila zrak. Je presvedčená o tom, že spúšťačom jej zdravotných problémov boli prsné implantáty, ktoré si nechala voperovať, keď mala devätnásť rokov. V súčasnosti varuje všetky ženy, aby tento zákrok poriadne zvážili.

Ešte ako tínedžerka si Danielle nechala zväčšiť prsia po tom, ako vyhrala skrášľovaciu súťaž a získala 5000 libier. V nasledujúcich rokoch ju začalo trápiť vypadávanie vlasov, únava, ekzémy a zápaly, ale nedokázala zistiť prečo. Viackrát navštívila svojho lekára a keď stratila zrak, zašla zúfalá na pohotovosť. Lekári naznačili, že môže trpieť autoimunitným ochorením alebo je vystavená príliš veľkému stresu. Britka si ale myslí, že príčinou jej zdravotných komplikácií bola choroba prsných implantátov (BII). Jej problémy totiž po odstránení implantátov v priebehu niekoľkých týždňov zmizli, píše portál Bracknell News.  

Horor matky (32), ktorá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Odborníci o chorobe BII vedia a sledujú ju. Nie sú si ale istí, či existuje súvislosť medzi prsnými implantátmi a hlásenými zdravotnými problémami Sheehanovej. "Po narodení syna som mala neustále ekzémy, mokvajúcu pokožku a suché oči. Skončila som na pohotovosti, pretože som nevidela. Lekári mi povedali, že je to zrejme stres spôsobený materstvom a rozchodom. Narazila som však na iné ženy, ktoré hovorili o ochorení spôsobenom prsnými implantátmi a videla som, že majú rovnaké vyrážky okolo očí ako ja. Tiež som mala zlú náladu a pocit, že pomaly umieram a vôbec som sa necítila dobre," opisuje svoj vtedajší stav. 

Horor matky (32), ktorá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Už dve hodiny po vybratí implantátov Britke zmizla vyrážka na tvári. V súčasnosti sa snaží zvýšiť povedomie o BII a myslí si, že lekári by sa mali pýtať žien, či majú prsné implantáty skôr, než začnú vyšetrovať autoimunitné poruchy. Odkedy prehovorila o svojej skúsenosti, ozvali sa jej ďalšie ženy, ktoré zažili niečo podobné. "Cítim sa teraz vo svojom tele bezpečne, som emocionálne stabilná, vyrážky okolo očí mi zmizli a vytráca sa mi aj ekzém. Moje vlasy vyzerajú lepšie. Boli totiž veľmi riedke a vypadávali mi. Mojou prioritou je informovanosť o ochorení z prsných implantátov," dodáva Danielle s tým, že všeobecní lekári už musia začať brať BII vážne.

Viac o téme: Zväčšenie pŕsPrsný implantátBIIDanielle Sheehan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu