Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vyhliadka helikoptérou sa zmenila na horor: Pozrite, čo si dovolila pasažierka v kokpite! Pilot takmer ošedivel

(Zdroj: Tik Tok/ cherlin95)

GRAND CANYON - Vyhliadkový let helikoptérou nad najväčšou úžinou na svete sa mohol pre posádku skončiť katastroficky. Video ukazuje, ako pasažierka siaha na ovládanie ťažkého stroja zjavne netušiac, čo vlastne robí. Pilot je z jej konania vydesený tak, ako aj užívatelia na sociálnych sieťach.

Holandská turistka Cherlin Bijlsmaová (27), ktorá cestovala po západnom pobreží USA, nakrútila video z prehliadky helikoptérou nad jedným z najznámejších prírodných úkazov - Grand Canyon. Zábery dokazujú, ako málo stačí k tragédii. Stačí mať na palube niekoho, komu sa lietanie v kokpite zdá jednoduché. Mladá pasažierka sediaca v prednej časti helikoptéry siaha po riadiacej páke, ktorú sa zrejme chystá strhnúť. Páka však zastavuje otáčanie vrtule a používa sa iba na zemi, píše New York Post. "Nie! To nás zabije!" zakročí vyľakaný pilot.

@cherlin95

The before. (I stopped recording, sorry).

♬ origineel geluid - CB

"Keď ju pilot pokarhal, pozrela som sa na ňu medzi sedadlami a videla som, že sa na pilota usmiala. Bol to nepríjemný úsmev. Nie som si istá, či pilotovi aj niečo povedala. Vyzeralo to, že nerozumela dobre po anglicky," priblížila Cherlin s tým, že pred letom dostali bezpečnostnú inštruktáž, nie všetci pasažieri ale zrejme dávali pozor. Po bezpečnom pristátí vrtuľníka sa s priateľom poďakovala pilotovi za záchranu ich života. "Pilot sa zasmial a pokrútil hlavou, povedal niečo ako: "Ach, ach'," dodala. 

Video hneď nazbieralo množstvo videní a komentárov. "Mali ju vrátiť späť na pristávaciu plochu, bez náhrady," napísal zhrozený užívateľ. Našli sa však aj takí, ktorí incident dávali za vinu pilotovi. "Určite je to chyba pilota. Prečo sa dotkol páky, akoby chcel, aby sa jej dotkol aj niekto iný?" podotkla iná osoba. 

Viac o téme: PilotHelikoptéra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu