Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rusi sa zabávali na pláži: Pilot havarovaného vojenského lietadla sa zatiaľ utopil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Z nových záberov z Ruska stratíte jednoducho reč. Zobrazujú, ako sa ruská stíhačka rúti do mora, zatiaľ čo sa plážoví návštevníci kúpu v Azovskom mori a šťastne sa smejú. Niektorí sa tešili, že sa im podarilo pád lietadla Suchoj Su-25 zachytiť na mobile. Pilot sa zatiaľ topil vo vode.

„Lietadlo sa zrútilo a pilot sa katapultoval. A ja som to natočil!“ počuť na videu hlas šťastného Rusa. Zábery zverejnila telegramová stránka Baza. V príspevku sa píše, že pilot sa katapultoval až na poslednú chvíľu a pri páde do mora si zlomil obe nohy. Neskôr sa mu zamotali popruhy padáku a on sa začal topiť. Nemal totiž záchrannú vestu.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 510 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Proruský bloger Kirill Fedotov sa na svojom telegramovom účte rozčuľoval: „Ruský pilot, mladý človek, sa topil osem minút, zatiaľ čo muži sa kúpali a ženy srkali studené pivo. Veľa plavidiel vrátane vodných lyží - jedna minúta a ste tam. Lode plávali okolo.“

Pilota z mora vylovili rybári. Trvalo to dlhých desať minút. Napokon priletela aj vojenská helikoptéra a priplával aj záchranársky čln, píše telegramový kanál Mash. I keď mladého pilota oživovali asi 15 minút, zachrániť sa im ho nepodarilo.

Ako píše ruský web Lenta.ru dovolenkári sa pilotovi nesnažili pomôcť preto, lebo si mysleli, že ide o vojenské cvičenie. Príčinou pádu stroja počas cvičného letu bolo pravdepodobne zlyhanie motora.

Viac o téme: PilotZáchranaHavária lietadlaRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu