Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ľudia pri pohľade na stredoveký obraz o Ježišovi nechápu: Ani vám tento DETAIL nedáva zmysel?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FLORENCIA - Oslava Eucharistie, ktorú namaľoval taliansky maliar Ventura Salimbeni v roku 1595, je roky predmetom skúmania konšpiračných teoretikov. Tí v obraze vidia objekt, ktorý vyzerá ako satelit, čo podľa nich podnecuje k myšlienke, že Boží syn mohol byť cestovateľom v čase.

Konšpirační teoretici si v starom umeleckom diele všimli guľu s vyčnievajúcimi hrotmi, ktorá podľa nich predstavujúcu Sputnik - umelú družicu, ktorá v roku 1957 obiehala okolo Zeme. "Tento obraz bol namaľovaný v roku 1595 a nikto nikdy nevedel, čo je to za obraz, kým sme sa nepozreli na Sputnik, ktorý bol prvým satelitom, ktorý preletel okolo Zeme," povedal predseda Manchesterskej asociácie paranormálneho vyšetrovania a výcviku na jednej konferencii Steve Mera. 

"Čo je naozaj, naozaj zaujímavé, je prekvapivá podoba Sputniku, dokonca až do tej miery, že je tam malý výstupok (na Sputniku) a presne ten istý výstupok na tej strane (na objekte na maľbe)," píše Daily Star. A Salimbeni, ani mesiáš nevedeli o Sputniku, ktorý Sovietsky zväz vypustil takmer štyristo rokov po dokončení maľby. 

Dôkazy môžu znieť presvedčivo, ale ako pri mnohých takýchto na prvý pohľad záhadných udalostí, aj tu existuje vysvetlenie. Odborníci na umenie sa domnievajú, že guľa má predstavovať nebeskú sféru, čiže vesmír, zatiaľ čo hroty, ktoré z nej vyčnievajú, ilustrujú Božiu moc nad ňou.

Viac o téme: MaľbaObrazJežišSputnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu