Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Návštevníčky galérie uchvátil obraz zo 17. storočia: Vidíte ten bizarný detail na ňom aj vy?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Obraz zo 17. storočia vystavený v britskej Národnej galérii portrétov si získal pozornosť po tom, čo si na ňom matka s dcérou všimli obuv podobnú teniskám značky Nike. Ľudia preto začali špekulovať, či osoba na obraze nie je cestovateľom v čase.

Fiona Foskettová (57) spolu so svojou dcérou Holly (23) navštívili Národnú galériu portrétov v Londýne, keď si všimli zvláštny obraz. Namaľoval ho holandský majster Ferdinand Bol v 17. storočí a zachytáva osemročného chlapca stojaceho v popredí, ako drží pohár a druhú ruku si opiera o bok. Dieťa má oblečené dobové oblečenie s čiernou bundou a plášťom, bielu košeľu s volánovými rukávmi, gaštanové ponožky a čierne čižmy. Matka s dcérou si však všimli zaujímavý detail - obuv na chlapcových nohách. Zdá sa, akoby na boku ľavej topánky bolo biele logo značky Nike.

Návštevníčky galérie uchvátil obraz
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

To je samo o sebe dosť nemožné vzhľadom na skutočnosť, že spoločnosť Nike bola založená v roku 1964, no portrét bol namaľovaný o tristo rokov skôr. Ľudia preto začali špekulujú, či osoba na obraze nie je náhodou cestovateľom v čase. "Povedala som svojej dcére: ‚Počkaj, má na sebe tenisky Nike?‘," uviedla Foskettová pre The Sun. "Keď sa pozriem na rok, musel sa mu dostať do rúk prvý pár tenisiek Nike, aké boli kedy vyrobené. Alebo je naozaj cestovateľom v čase?" dodala. Hovorca galérie skonštatoval, že vďaka zaujímavému pozorovaniu dvojice návštevníčok záujem ľudí o tento konkrétny obraz ešte viac vzrástol.

Viac o téme: ObrazNikeFerdinand Bol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu