Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUÁLNE Auto narazilo do brán pred sídlom britského premiéra, vodiča zadržali

Auto narazilo do brán pred sídlom britského premiéra. Zobraziť galériu (2)
Auto narazilo do brán pred sídlom britského premiéra. (Zdroj: SITA/Ben Hatton/PA via AP)

LONDÝN - Do brán pred vstupom na ulicu Downing Street v centre Londýna, kde sa nachádza sídlo britského premiéra, vo štvrtok narazilo auto. Zranených nehlásili. Informovala agentúra AP.

Londýnska Metropolitná polícia uviedla, že na mieste zadržala osobu pre podozrenie z trestného činu poškodzovania a nebezpečnej jazdy. Bezprostredne nebolo jasné, či vodič do brán narazil úmyselne. Polícia uviedla, že pracuje na objasnení okolností. Verejný prístup na ulicu Downing Street je obmedzený a brány po celý čas chránia ozbrojení policajti. Britský premiér Rishi Sunak bol v tom čase vo svojom úrade na známej adrese Downing Street číslo 10.  

Polícia necelé dve hodiny po zrážke zrušila kordóny, ktoré vytvorila v londýnskej štvrti, kde sídli viacero vládnych úradov. Protiteroristická polícia zatiaľ nebola prizvaná k vyšetrovaniu prípadu. Na videozázname zverejnenom na sociálnych sieťach vidno, ako pomaly idúce auto mieri priamo k bránam cez ulicu Whitehall, ktorá sa zvyčajne hemží štátnymi zamestnancami a turistami.

Auto narazilo do brán pred sídlom britského premiéra.
Zobraziť galériu (2)
Auto narazilo do brán pred sídlom britského premiéra.  (Zdroj: SITA/Ben Hatton/PA via AP)

Brány boli postavené v roku 1989 v reakcii na hrozby militantov Írskej republikánskej armády (IRA), ktorá tam v roku 1991 odpálila tri mínometné granáty. Jeden z nich explodoval v záhrade vládneho sídla, pričom vo vnútri vtedajší premiér John Major viedol zasadnutie kabinetu. Traja policajti a štátny zamestnanec utrpeli ľahké zranenia.

Viac o téme: AutoVodičLondýnSídlo britského premiéra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu