Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Žena (†31) si počas rozlúčky so slobodou poranila nohu: O pár mesiacov zomrela! Toto ju zabilo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Gemma Harries)

WALES - Tridsaťjedenročná Gemma Harriesová si vykĺbila koleno počas rozlúčky so slobodou. Potom nabralo všetko rýchly spád. O dva mesiace neskôr náhle skolabovala a zomrela na žilovú trombózu, ktorá sa rozvinula v jej opuchnutom kolene.

Harriesovej partner Joseff Edwards teraz nabáda ostatných, aby si dávali pozor na známky krvných zrazenín. "V skutočnosti to nebolo niečo, o čom sme si kedy mysleli, že sa stane z vykĺbeného kolena, ale stalo sa," povedal. Gemma, ktorá pochádzala z Walesu, bola ešte vlani v novembri liečená na vykĺbené koleno. Nakoniec tragicky zomrela v byte svojho priateľa, nepodarilo sa ju zachrániť ani napriek rýchlemu príchodu helikoptéry, píše Wales Online.

"Vieme, na čo si dávať pozor, keď ide o infarkt alebo mŕtvicu, ale nikto z nás nevedel, ako krvná zrazenina vyzerá alebo aké sú jej vedľajšie účinky. Ľudia by mali vedieť, čo majú hľadať, s krvnou zrazeninou je to úplne iné," uviedol Edwards. Keby bol vraj vtedy poznal príznaky trombózy, dokázal by rozpoznať, čo sa deje s jeho priateľkou. 

Momentálne zbiera finančné prostriedky pre charitatívnu leteckú záchrannú službu Wales Air Ambulance na pamiatku Gemmy pri príležitosti svojich 30. narodenín. "Len som chcel urobiť niečo dobré z hroznej situácie, tak som sa rozhodol získať finančnú zbierku pre waleskú leteckú záchranu. Sú fantastickí," povedal. Doteraz prispelo už zhruba 400 ľudí, ktorí dokopy venovali necelých 10 000 libier. "Myslím, že je to niečo, čo by chcela, aby som urobil," dodal Joseff. 

Viac o téme: KolenoKrvná zrazeninaTrombózaGemma Harries
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu