Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Obyvateľov terorizovalo štvormetrové monštrum: Stretnúť ho, s hrôzou utečiete preč

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MACKAY - Austrálski pracovníci museli uspať obrovského krokodíla, ktorý ohrozoval ľudí na viacerých miestach, no najmä vo vode. Niektorí sa v snahe o záchranu života vyšplhali na neďalekú skalnú stenu. Iná osoba zas nebezpečného živočícha odohnala kameňmi.

Po tom, čo minulý týždeň zasiahol austrálske pobrežie tropický cyklón Gabrielle, na nič netušiacich surferov v meste Mackay číhalo nebezpečenstvo v podobe 3,8-metrového krokodíla. Tamojšie Ministerstvo životného prostredia a vedy dostalo v priebehu niekoľkých dní viacero hlásení o strete s predátorom. "Deviateho februára kontaktovala jedna osoba oddelenie, aby nahlásila výskyt veľkého krokodíla na miestnej pláži. Dotyčný povedal, že krokodíl sa k nemu priblížil, keď surfoval a bolo tam veľa ľudí," uviedla vedúca dôstojníčka pre voľne žijúce zvieratá Jane Burnsová. Krokodíl vraj ešte chvíľu zostal v oblasti, potom sa vydal do miestneho prístavu. 

 

A 3.8 metre crocodile has been shot dead by wildlife officers following reports of the reptile stalking surfers and a...

Posted by 10 News First Queensland on Thursday, February 16, 2023

Ministerstvo preto vyslalo dôstojníkov, ktorí oblasti preskúmali a vydali sa hľadať plaza. Pátracia misia trvala niekoľko dní a nocí. "Policajti pre voľne žijúce zvieratá vykonali nočné prieskumy v okolí prístavov Eimeo Creek a McCreadys Creek a potom rozšírili svoje pátranie do Reliance Creek," priblížila Burnsová. 

V utorok nemenovaný rybár upozornil oddelenie na veľkého plaza, ktorý ho agresívne prenasleduje na brehoch Reliance Creek. Musel po ňom hodiť kamene, aby ho odohnal. Dôstojníci potvrdili, že krokodíl je nebezpečný a rozhodli o jeho humánnej eutanázii. "U tohto konkrétneho zvieraťa sme zhodnotili, že jeho správanie voči verejnosti je nebezpečné," vysvetlila Burnsová. Od začiatku roka miestni v regióne Mackay spozorovali už 23 krokodílov. Kvôli nedávnym dažďom ich to tlačí viac k ľuďom, takže sa môžu objaviť v neočakávaných oblastiach. Počas nedávneho vyšetrovania dôstojníci našli 2,7-metrového krokodíla v Reliance Creek a menšieho jedinca v inom neďalekom potoku. 

Viac o téme: KrokodílAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu