Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Študent mal obrovské šťastie, po zemetrasení v Turecku ho zachránili vďaka jedinej veci! Vypadla mu z vrecka

Zemetrasenie v Turecku
Zemetrasenie v Turecku (Zdroj: SITA/AP Photo/Omar Sanadik)

MALATYA - Dvadsaťročný študent Boran Kubat ostal uväznený so svojou rodinou pod troskami domu po tom, čo druhé zemetrasenie pred pár dňami zasiahlo juh Turecka. Záchranárom sa ho podarilo nájsť vďaka tomu, že podrobne uviedol ich presnú polohu na sociálnych sieťach.

Dve silné zemetrasenia zasiahli v pondelok Turecko a sever Sýrie v rozmedzí dvanástich hodín. Prírodná katastrofa si doteraz vyžiadala viac ako 20000 mŕtvych. Záchranári stále pretekajú s časom, aby našli a vyslobodili živých ľudí spod trosiek v zničených regiónoch, hoci šanca, že sa im to ešte podarí, je už naozaj malá. 

Archívne video

Masívne zemetrasenie v Turecku (Zdroj: Profimedia)

Boran Kubat patril k tým, čo mali šťastie. Počas seizmatickej udalosti bol práve na návšteve u svojej rodiny. "Zaspali sme pri oboch zemetraseniach. Zrazu sa to otriaslo, sklonil som hlavu hneď, ako som otvoril oči. Videl som, ako vedľa mňa spadla mama," povedal pre tureckú agentúru Anadolu. Potom si všimol, že mu v dôsledku otrasov vypadol na zem mobil. Zdvihol ho a na WhatsApp zverejnil video, v ktorom podrobne opísal svoju adresu a prosil ľudí o pomoc. 

"Ktokoľvek vidí tento status na WhatsAppe, prosím, príďte a pomôžte. Prosím, všetci, príďte nás zachrániť." Boran potom ešte zavolal svojim kamarátom a zverejnil ďalšie podrobnosti na sociálnych sieťach. Jeho prosba sa dostala až k záchranárom, ktorí ho po šiestich hodinách prišli vyslobodiť. "Našli nás po štyroch alebo piatich zásahoch." Spolu s mladíkom sa podarilo zachrániť aj jeho mamu, strýko a stará mama ostali uväznení v ruinách domu.

Viac o téme: Zemetrasenie TureckoBoran Kubat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu