Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sedem trikov, ktoré vám uľahčia bežný život: Pre motoristov aj gazdinky, vyskúšate ich?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Jedným zo spôsobov, ako urobiť naše každodenné starosti tolerovateľnejšími, je hľadať jednoduchšie cesty, ako ich zvládnuť. Zhrnuli sme desať malých trikov, ktoré vám pomôžu pri bežných činnostiach v domácnosti. Vyskúšate niektoré z nich? Podľa mnohých ľudí naozaj fungujú.

Existuje množstvo malých trikov, ktoré vyriešia problém a možno ich ľahko implementovať do každodenného života. Vybrali sme desať, ktoré nás zaujali. 

Zmrazte mäso na plocho

Nákup potravín vo veľkom patrí medzi spôsoby, ako ušetriť. Ak zvyknete kupovať mleté mäso, je jeden trik, ako ho efektívnejšie zmraziť. Väčšina ľudí jednoducho hodí zmes mäsa do mrazničky. Ak chcete, aby mäso zabralo menej priestoru a ľahšie sa rozmrazovalo, skúste ho čo najviac narovnať tak, aby z neho bola rovnomerná placka. Takto sploštené mäso budete mať kedykoľvek poruke.

Vyčistite reflektory zubnou pastou

Nočné jazdenie býva niekedy zradné, najmä pre obmedzenú viditeľnosť. Tá sa ale dá ovplyvniť napríklad čistými reflektormi. Ak ste na nich nejaký čas nemenili kryty, môžu začať žlnúť a meniť farbu. Ak chcete tento proces zvrátiť, skúste na ne naniesť vrstvu zubnej pasty, ktorú následne zotriete handrou. Kryty budú ako nové.

Sedem trikov, ktoré vám
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Čistenie s Coca-Colou

Tento nápoj má viacero využití v domácnosti okrem jeho samotnej konzumácie, ktorá ale nie je príliš zdravá. Chemické vlastnosti Coca-Coly odstraňujú škvrny a hrdzu. Takže ak doma potrebujete hrdzavé skrutky vymeniť za nové, sýtený nápoj vám s tým pomôže, rovnako ako aj s vyčistením umývadla či toalety.

Sedem trikov, ktoré vám
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Renovujte s kladivom bez zranení

Ak potrebujete zatĺcť klince bez toho, aby ste si spôsobili zranenie, pomôžte si štipcom na bielizeň. Môžete ho použiť na pridržanie klinca presne na mieste, kde potrebujete, zatiaľ čo druhou rukou predmet zatlčiete do steny. Predídete tak otlčeným prstom. 

Maľujte efektívne

Plánujete premaľovať stenu a obávate sa neporiadku, čo vznikne od farby? Stačí, keď po otvorení konzervy zatočíte okolo nej gumičku. Tá poslúži na rýchle odstránenie prebytočnej farby zo štetca. Tento trik pomôže udržať plechovku a jej okolie úplne bez kvapiek.

Sedem trikov, ktoré vám
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Gettyimages)

Pančucha ako filter

Ak sa pri vysávaní domácnosti obávate, že nechciac povysávate puzzle, lego či iné drobnosti, vyskúšajte na trubicu natiahnuť nylonovú pančuchu. Tá zadrží drobné predmety, ktoré ak prípadne povysávate, ľahko sa k nim dostanete.

Zmaximalizujte priestor mikrovlnky

Mikrovlnná rúra je veľkým pomocníkom pri zohrievaní jedál. Bohužiaľ, na otočnú plochu väčšiny mikrovlniek sa zmestí len jeden tanier alebo miska. Ak potrebujete zohriať viacero tanierov alebo nádob naraz, môžete tak urobiť vďaka jednému triku. Vedľa menšieho taniera alebo dózy položte užšiu fľašku z číreho skla a na ňu druhú nádobu. Dostane sa tak nad úroveň prvej nádoby, takže sa do mikrovlnky zmestia obe. 

Viac o téme: DomácnosťTrik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu