Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Najdlhšie hospitalizovaný pacient s COVIDOM-19: Už tretí rok je v nemocnici, nakazil sa spolu s bratom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Daniel Cole)

LONDÝN - Najdlhšie hospitalizovaný britský pacient s covidom strávil tretie Vianoce mimo rodiny. Jeho brat stále dúfa, že sa čoskoro vráti domov. COVID-19 mali obaja naraz, jeden strávil v nemocnici týždeň, druhý je tam už tretí rok.

Steve Laviniere (59) a jeho brat - dvojča Bobby, obaja dídžeji domácej hudby v Londýne, sa nakazili vírusom v marci 2020 na koncerte v Madride, uvádza Daily Mail. V rámci liečby museli byť napojení na ventilátor. Zatiaľ čo Bobbyho po siedmich dňoch odpojili a trvalo dva mesiace, kým sa zotavil, Steve utrpel zlyhanie viacerých orgánov spolu so zápalom mozgu. Už tretí rok leží preto v nemocnici. Nie je schopný chodiť a musí byť kŕmený cez hadičku.

Do nemocnice bol prijatý len tri dni po tom, ako vtedajší britský premiér Boris Johnson po prvý raz zavrel Spojené kráľovstvo do karantény. Lekári uviedli Laviniera do medicínsky vyvolanej kómy, pričom utrpel zriedkavý neurologický stav nazývaný akútna hemoragická leukoencefalitída (AHLE). Bobby tvrdí, že ľudia s AHLE normálne neprežijú týždeň a verí, že je to zázrak, že jeho brat je stále nažive. "Jeho duša je stále tu, viem, že nás počuje a robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme ho dostali domov," povedal. 

 

Forthcoming Bobby&Steve dates 08.02.20 - POW BRIXTON 29.02.20 - GROOVE ODYSSEY MINISTRY 07.03.20 - MADRID...

Posted by Stephen Laviniere on Friday, January 24, 2020

Steve navštevuje svoj domov na niekoľko hodín každých osem týždňov. Jeho rodina si myslí, že by sa mohol budúce leto vrátiť domov. Po dokončení renovácie domu bude chodiť domov na víkendy, nie je však ešte jasné, ako sa budú o neho starať. 

Viac o téme: KoronavírusCOVID-19Steve Laviniere
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu