Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kaderníčka odhalila najväčšiu chybu pri umývaní vlasov šampónom: S týmto okamžite prestaňte!

(Zdroj: TikTok/emmiehair)

PERTH - Vlasová štylistka Chantel Northcottová zo škótskeho Perthu vo svojom TikTok videu radí, ako si správne umývať a udržiavať vlasy, aby mali zdravý vzhľad. Podľa jej slov sa totiž ľudia pri zdanlivo jednoduchých úkonoch, akými sú ich umývanie a česanie, nevedome dopúšťajú mnohých chybných úkonov, ktoré vlasom veľmi škodia.

Podľa Northcottovej by sa mali ľudia pri umývaní vlasov vyhnúť niekoľkým návykom, ktoré môžu spôsobiť ich poškodenie. "Po prvé, keď si umývate vlasy a používate šampón, mali by ste si drhnúť iba korienky a nie končeky," hovorí. 

Ďalej pokračovala vo svojich piatich tipoch, ktorými by sme sa mali riadiť, ak chceme mať peknú korunu krásy. "Pri česaní vlasov treba začať rozčesávať najprv od končekov a potom pokračovať smerom nahor." Dôležité je aj to, aby ste si každý deň aplikovali do vlasov sérum, ktoré si ale nemôžete zamieňať s olejom. Sérum je produkt na báze silikónu navrhnutý tak, aby dodal vlasom lesk a hladkosť. Chantel vo videu ukazuje aj žehličku nastavenú na 180 stupňov a pripomína, že by ste nikdy nemali používať žiadne pomôcky na úpravu vlasov, ktoré sú teplejšie ako 200 stupňov Celzia. Čokoľvek s vyššou teplotou ich totiž môže poškodiť. Odborníčka nakoniec odporúča nechať si pravidelne strihať vlasy na podporu rastu. 

V komentároch niektorí užívatelia reagovali zmätene a nerozumeli tomu, ako môže strihanie vlasov na koncoch podporiť ich rast. "Ak sú vaše končeky poškodené, v určitom bode sa vlasy zlomia. Budú síce ďalej rásť od korienkov, ale stále budú mať rovnakú dĺžku. Ak ich nestriháte, budete mať nerovnomerný strih, pretože sa budú lámať a budú čoraz tenšie," vysvetlila jedna z komentujúcich.

Viac o téme: KaderníčkaVlasy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu