Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tajomný nález masového hrobu: Potvrdzuje existenciu známej mysterióznej bytosti?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

LOUISIANA - Zanietení hľadači dôkazov o existencii dvojnohého hominida známeho ako Bigfoot, či Sasquatch, prijali s nadšením článok, ktorý sa nedávno objavil na Reddite. Jeho autor sa totiž zmieňuje o nájdenom masovom hrobe plnom obrovských kostier, na ktorý narazili vedci v Louisiane. Okolo nálezu je však kopa nejasností.

Podľa článku, ktorý bol publikovaný na Reddite, narazili vedci na masový hrob, v ktorom objavili obrovské, viac ako 3,6 metrov dlhé kostry. Nadšenci stvorenia Bigfoot spájajú objav s existenciu tohto hominida.

V príspevku sa zároveň uvádza, že nájdené živočíchy boli pravdepodobne zabité v „historickom boji“ a potom hodené do masového hrobu, v ktorom sa našlo „aspoň niekoľko desiatok kostier,“ ktoré „ležali v rôznych polohách.“ Jeden používateľ okomentoval článok so slovami, že boli nájdení „obri v Louisiane,“ iní sú však presvedčení o tom, že ide o pozostatky mýtických živočíchov známych ako  Bigfoot, uvádza DailyStar.

Vojenské lesy
Zobraziť galériu (2)
Vojenské lesy  (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Autor príspevku nepochybuje o tom, že boli zabití v prehistorickom boji a telá ležia tam, kde padli, kým neboli pokryté naplaveninami rozvodnenej rieky Mississippi. „Zatiaľ nebolo vykonané žiadne vedecké preskúmanie kostí, ale niekoľko z nich už bolo prevezených a zdá sa, že niet pochýb o presnosti meraní.“ Medzi tými, ktorí veria, že Bigfoot existuje, sa však našli aj pochybovači. Mätie ich totiž skutočnosť, že z článku nie je jasné, odkiaľ presne kosti pochádzajú a ani to, kde sa momentálne nachádzajú.

Jeden z nadšencov tohto stvorenia si zas myslí, že po rozsiahlych štúdiách nálezu už pravdepodobne nikto nikdy kosti neuvidí. Súvislosť medzi možnou existenciou obrovského hominida a nájdenými pozostatkami spochybnil aj ďalší autor komentáru, ktorý sa domnieva, že v hrobe sú kostry bežných ľudí, pretože naši pravekí predkovia boli „dvakrát takí ako sme my.“ Ďalší upozorňuje, že aj keď si ľudia myslia, že Bigfoot bol vysoký 3 až 3,5 metra, v skutočnosti to bolo 2,5 až 3 metre. 

Viac o téme: Bigfoot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu