Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Desivé odhalenie: Robíte TOTO po umývaní zubov? Ak nie, škaredo na to doplatíte

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Umývanie zubov patrí medzi klasické raňajšie aj večerné rutiny. Uvažovali ste však niekedy nad tým, či si tvár umyjete predtým, alebo po tom, ako zoberiete do ruky zubnú kefku. Tí, ktorí v tom nevidia žiadny rozdiel, by mali teraz zbystriť pozornosť.

Uznávaná dermatologička Lindsey, ktorá si na TikToku hovorí dermguru, uverejnila video, z ktorého sa čudovalo mnoho ľudí. Spojitosť medzi umývaním tváre a zubov je oveľa väčšia, ako ste si mnohí doteraz mysleli. 

Lindsey hovorí, že pokiaľ si umývate zuby až po vyčistení tváre, ničíte si svoju pleť. "Baktérie z úst, ktoré sa zachytia na zubnej paste, sa mnohokrát prenesú aj na tvár a spôsobujú akné. Spolu s nimi sa tam navyše dostanú aj chemické látky v paste, ako peroxyd alebo fluorid, " vysvetľuje Lindsey. Jej príspevok začali na TikToku propagovať dokonca aj zubári.

Ľudia boli v komentároch šokovaní, pretože si neuvedomovali, aký vplyv môže mať zubná pasta na pokožku. Niekto sa vyjadril, že na túto spojitosť prišiel po tom, ako sa mu na brade vyhodili vyrážky. "Na päť dní som vyskúšal opačný spôsob, a síce, že som si najprv vyčistil tvár a až potom zuby. Pokožka sa mi úplne vyhladila a všetky vyrážky z brady sú už preč," vyjadril sa. Ďalší napísal: "Panebože, ďakujem! Po umytí tváre si čistím zuby a vždy sa nad tým zamýšľam! Vy ste mi to teraz potvrdili."

Viac o téme: HygienaUmývanie zubovLondýnVeľká BritániaStarostlivosť o pleť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu