Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Muža bolelo brucho, išiel na operáciu: Lekári neverili vlastným očiam! Obsah žalúdka pripomínal stánok s rozličným tovarom

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

VAN - Lekári v meste Van v Turecku zostali v šoku, keď uvideli, čo všetko sa nachádzalo v tela muža, ktorý sa sťažoval na bolesti brucha. Pohľad na chirurgický stôl, kde zhromaždili pestrú paletu predmetov vyoperovaných z jeho žalúdka, pripomína zbierku obchodníka, ktorý ponúka tovar na blšom trhu.

Burhan Demir vzal svojho mladšieho brata do nemocnice po tom, ako sa sťažoval na bolesti brucha. Vzápätí po endoskopickom a röntgenovom vyšetrení sa naskytol lekárom šokujúci pohľad  na veľké množstvo predmetov, ktoré sa nachádzali v žalúdku tohto tridsaťpäťročného pacienta, napísal portál metro.

Muža bolelo brucho, išiel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

„Počas operácie sme zistili, že mu jeden alebo dva klince prešli cez stenu žalúdka a v hrubom čreve mal ďalšie dva kovové kusy a dva kamene rôznych veľkostí,“ uviedol doktor Binici. „Zistili sme, že v žalúdku mal batérie, magnety, klince, mince, kúsky skla a skrutky. Úplne sme mu ho vyčistili.“

Lekár uviedol, že k podobným situáciám dochádza u detí, ale u dospelých ide skôr o výnimku. „Stretávame sa s tým u psychiatrických pacientov, väzňov alebo v prípadoch dospelých zneužívaných osôb.“ Brat pacienta poďakoval lekárskemu tímu za pozornosť a podporu. Podrobnosti týkajúce sa incidentu nie sú známe.

Viac o téme: OperáciaŽalúdok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu