Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obrovská blamáž: Predajca známej zmrzliny chybne označil svoj produkt, tisíce ľudí sa ocitli v nebezpečenstve

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAINSBURY'S - Spoločnosť Ben & Jerry's bola nútená stiahnuť z trhu jednu zo svojich najobľúbenejších zmrzlín. Problém nastal pri chybnom balení produktu. Vrchné viečko totiž nepatrilo tej zmrzline, ktorá bola vo vnútri. V takomto prípade sa stali niektoré balenia pre ľudí toxické.

Spoločnosť, ktorá vyrába jednu z najlepších zmrzlín na svete, stiahla z predaja svoj produkt „Moo-phoria“ s arašidovým maslom. Problém vznikol pri chybnom nasadení viečka na obal. Infomuje o tom britský Daily Star. Na vrchnom obale sa písalo "Salted Caramel Brownie Ice Cream", teda v tejto zmrzline sa nemali nachádzať žiadne arašidy. Opak bol však pravdou. Výrobok preto predstavuje možné zdravotné riziko pre každého, kto má alergiu na arašidy.

Agentúra pre hygienu potravín Spojeného kráľovstva uviedla, že Ben & Jerry's sťahuje výrobok z predaja. Okrem toho odporučila zákazníkom, ktorí sú alergickí, aby čo najskôr vyhľadali lekársku pomoc. Spoločnosť vysvetľuje, prečo produkt stiahla a dáva pokyny zákazníkom, ktorý si už stihli tento chybný sortiment zakúpiť. 

"Ak ste si kúpili vyššie uvedený produkt a máte alergiu na arašidy, nejedzte ho. Namiesto toho ho vráťte do obchodu, kde ste ho kúpili. Bude vám vrátená plná suma. Chybné balenie má objem 435 ml a je označené kódom šarže L1278 s dátumom spotreby apríl 2023,“ udáva spoločnosť Ben & Jerry's vo svojom vyhlásení. 

Viac o téme: ZmrzlinaViečkoBlamážArašidyVeľká BritániaKaramelSainsbury's
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu