Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Katastrofa na teambuildingu: Hasiči dostali šialený nápad! "Zábavka" ich vyšla draho, skončili v NEMOCNICI

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZÜRICH – Mala to byť párty na upevnenie vzťahov v kolektíve. Nikto však nečakal, že sa skončí prevozom viacerých ľudí do nemocnice. Švajčiarski hasiči to zrejme trochu prehnali a neuvedomili si, že nie sú z ocele.

Súkromná akcia, ktorá sa konala v utorok 14. júna na polostrove Au pri Zürišskom jazere, sa pre 25 členov hasičského zboru zmenila na hotové peklo. Všetci totiž utrpeli rozsiahle popáleniny. Podľa vyjadrení polície, ktorá bola privolaná na miesto incidentu, niektorí účastníci akcie prešli bosými nohami niekoľko metrov po žeravom uhlí, informuje Swissinfo. Následne sa mali sťažovať na bolesť. Na miesto bolo privolaných najmenej 10 sanitiek. 

Lekári poskytli prvotné ošetrenie 25 ľuďom, no 13 z nich muselo byť prevezených do nemocnice. Polícia už začala celý prípad vyšetrovať. Švajčiarsky spravodajský portál Blick uviedol, že firemnú akciu organizovala marketingová spoločnosť Goldbach. Na mieste bolo v čase incidentu prítomných zhruba 150 ľudí.

Katastrofa na teambuildingu: Hasiči
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Portál Kleinreport.ch citoval správu, ktorá bola zaslaná zamestnancom spoločnosti. Generálny riaditeľ Michi Frank v liste potvrdil, že niekoľko zamestnancov utrpelo popáleniny po tom, čo sa zúčastnili na dobrovoľnej tímovej činnosti, ktorá zahŕňala chôdzu naboso po žeravých kúskoch dreveného uhlia. Frank povedal, že "prechádzke" predchádzala vhodná príprava. Zraneným zaželal skoré uzdravenie. Hovorca spoločnosti trval na tom, že nikto nebol k tejto aktivite donútený. Tzv. "Firewalk" sa považuje za vstupný rituál do spoločenstva aj v dnešnej dobe. 

Viac o téme: HasičiPopáleninyRituálZürichŠVajčiarskoGoldbach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu