Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Medveď v zoo sa stal hitom internetu: Neuveríte, čo robil pri deťoch

Tancujúci medveď ohromil návštevníkov zoo
Tancujúci medveď ohromil návštevníkov zoo (Zdroj: Twitter/ABC News)

ST. LOUIS - Medvede sú vo všeobecnosti mierumilovné a majú radi zábavu. Správy o najväčších medveďoch grizly, ako útočia alebo sú v prítomnosti ľudí agresívne, sú v Severnej Amerike zriedkavé. Napriek tomu sa odporúča udržiavať si od nich bezpečný odstup. Aj tu však existuje výnimka, ako napríklad v jednej americkej zoo.

V niektorých prípadoch sú medvede šťastné, keď sú stredobodom pozornosti ľudí. Platí to najmä o tých v zoologických záhradách. Občas je zábavné sledovať, ako sa tešia zo života a nevadí im teritórium ohraničené kamennými múrmi. Nedávno sa na sociálnych sieťach objavilo video, ktoré zachytáva grizlyho, ako sa hrá s deťmi. V zoo v St. Louis skákal pri skupinke drobcov hore dole.

Deťom nehrozilo žiadne nebezpečenstvo, keďže medveďa od nich oddeľovalo hrubé sklo. Poskakovali na mieste a medveďovi sa to očividne zapáčilo, pretože sa snažil tiež vyskočiť. Bol však do pol pása ponorený vo vode, takže jeho pokusy vyzerali dosť komicky. Video sa okamžite stalo  hitom. 

"Veľmi milé. Nikdy som nevidel, že by medveď robil niečo podobné," znel jeden komentár. "Tento macko je taký roztomilý," napísal niekto ďalší. Objavili sa aj ale negatívne reakcie. Padli vyjadrenia o tom, že úrady by mali medveďa vypustiť do jeho prirodzeného prostredia. 

Viac o téme: ZooMedveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu