Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Liberálny politik pobúril názorom na vakcíny: Toto rozpráva ľuďom, hoci je sám zaočkovaný!

Simon Kennedy
Simon Kennedy (Zdroj: Facebook/Simon Kennedy - Liberal Candidate for Bennelong)

SYDNEY - Kandidát austrálskej Liberálnej strany pobúril svojím vyhlásením týkajúcim sa mRNA vakcín. Tvrdí totiž, že by sme sa ich mali obávať a že podobný názor má aj jeho manželka, ktorá pracuje ako infektologička. Neskôr svoje vyhlásenie poupravil, zrejme kvôli kritike, ktorá sa na neho potom zniesla.

Simon Kennedy, ktorý kandiduje za Liberálnu stranu v Sydney, sa objavil vo videu vytvorenom členmi antivaxerského hnutia "A Stand in the Park". Vyjadruje v ňom znepokojenie nad tým, ako rýchlo sa začalo očkovať vakcínami proti ochoreniu COVID-19. Na záberoch vidno, ako sa rozpráva s niekoľkými ľuďmi v parku. "Zmenili sme sa na spoločnosť, v ktorej konáme skôr na základe strachu než dôvery," hovorí. 

Kennedy ďalej uvádza, že jeho manželka je expertkou na infekčné choroby, ktorá mu povedala, že ľudia by sa mali báť povinného očkovania. Mnohí Austrálčania ho údajne podstupujú len zo strachu pred prípadnou stratou zamestnania v prípade, že sa nedajú zaočkovať. "Hovorí, že existuje dôvod, pre ktorý by sme sa mali obávať. Myslí si, že rozhodnutie o tom, či niekto podstúpi vakcináciu, by malo byť len na ňom. A to sa týka každej vakcíny, nielen tej proti covidu." Nádejný politik poukázal na to, že veľa ľudí v Austrálii prišlo o prácu, pretože sa odmietli dať zaočkovať. "Úplne chápem ich rozhorčenie. Boli postavení pred rozhodnutie: 'Nechám si do tela vpichnúť tieto chemikálie?'" 

Na Kennedyho kontroverzné vyjadrenia bol nútený reagovať austrálsky premiér a predseda Liberálnej strany Scott Morrison. "Čo hovoríte na kandidáta vašej strany, Simona Kennedyho, ktorý ľuďom na nedávnom stretnutí hovoril konšpiračné teórie o vakcínach?" spýtali sa ho tento týždeň novinári. Morrison sa však snažil vyhnúť akejkoľvek odpovedi a odvetil len, že o takýchto vyjadreniach nepočul, a tak ich ani nemôže komentovať. 

Kennedy neskôr vyhlásil, že vakcíny nazval chemikáliami preto, lebo "obsahujú konzervačné látky". Vo svojom oficiálnom stanovisku ďalej uviedol, že on i jeho rodina sú zaočkovaní a že podporuje austrálsky vakcinačný program. "Táto podpora je výrazne založená aj na informáciách od mojej ženy, ktorá pôsobí v danej oblasti ako výskumníčka. Plošné povinné očkovanie je komplexnou a emotívnou záležitosťou, preto si myslím, že je dôležité sa o nej rozprávať aj s ľuďmi, ktorí majú na ňu iný názor. 

Viac o téme: OčkovanieVakcínaHoaxAustráliaKoronavírusCOVID-19AntivaxerSimon Kennedy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu