Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

VIDEO Moderátorka pobúrila divákov postojom k vojne na Ukrajine: Nemohli uveriť tomu, čo počuli

(Zdroj: Youtube/ET Canada)

NEW YORK - Svet s napätím sleduje vývoj na Ukrajine, vyjadruje podporu občanom tohto štátu a želá si urýchlené ukončenie vojnového šialenstva. Moderátorka televíznej stanice ABC Joy Beharová však vníma túto situáciu trochu inak a divákom v talkšou The View porozprávala, čo ju na tomto konflikte trápi najviac. Jej postoj však spustil lavínu nevôle a ostrej kritiky.

Spolumoderátorka relácie Sunny Hostinová sa v nej podelila o fakty spojené s vojnou na Ukrajine. Program sa vysielal v období, kedy tisícky obyvateľov zúfalo hľadali útočisko pred bombardovaním v podzemí metra alebo plánovali evakuáciu zo svojich domovov bez akejkoľvek záruky, že sa tam ešte niekedy vrátia. "Odhaduje sa, že 50 000 Ukrajincov zomrie alebo bude zranených a konflikt odštartuje utečeneckú krízu v Európe. Hovoríme o piatich miliónoch ľudí, ktorí budú vysídlení. Znie to srdcervúco," uviedla Hostinová. 

Následne mala tieto smutné informácie komentovať aj Beharová (79). V jej reakcii však chýbal akýkoľvek prejav empatie adresovaný Ukrajincom. "Bojím sa aj toho, čo sa stane v západnej Európe," začala nahlas uvažovať. "Chystám sa ísť do Talianska na dovolenku posledné štyri roky... najprv som tam nemohla ísť pre pandémiu a teraz toto." Na záver nezabudla položiť rečnícku otázku. "To akože čo sa tam teraz stane?" 

Beharovej vyjadrenie vyvolalo pobúrenie na sociálnych sieťach. Jeden užívateľ podotkol, že "Putin ani len netušil, ako jeho invázia ovplyvní dovolenkové plány moderátorky do Talianska". Mnohí reagovali so slovami, že vo vojne najviac trpia obyčajní ľudia a zomierajú nevinní. Niektorí navrhovali založiť pre Joy fond a vyzbierať sa na jej výlet, aby išla do vytúženého Talianska čo najskôr. 

Nejde o prvý incident, ktorý zaznamenala táto televízna šou. Nedávno spôsobila faux pas v priamom prenose moderátorka a herečka Whoopi Goldbergová, ktorá si v jednom z jej vydaní zafilozofovala a povedala, že holokaust nebol o rase. 

Viac o téme: DovolenkaUkrajinaJoy BeharVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu