Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Expertka prezradila, ako často by ste sa mali sprchovať: Ľudia sú z jej rady znechutení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

LONDÝN - Vedeli ste o tom, že aj so sprchovaním to môžete preháňať? Čim viac je totiž pokožka vystavená vode, tým väčší pozor si musíme dávať na jej ošetrenie. Odborníčka v oblasti dermatológie sa podelila o niekoľko rád, ktoré potrebujú najmä tí, ktorí sa sprchujú príliš často.

Lucy Chenová nedávno na sociálnej sieti TikTok vyjadrila názor, s ktorým mnoho ľudí nesúhlasilo. Vo videu hovorí, že sprchovanie sa trikrát do týždňa je ešte v poriadku, no každodenné chodenie pod sprchu môže vašu pokožku zbaviť esenciálnych olejov a iných dôležitých živín. 

Negatívne komentáre začali pribúdať raketovým tempom. Najčastejšie ľudia tvrdili, že sa musia sprchovať každý deň, čo zdôvodňovali najmä tým, že športujú alebo sa spotia počas náročného dňa v práci. To platí najmä v lete. Lucy zo spoločnosti Riverchase Dermatology na to reagovala nasledovne: "Každodenné sprchovanie môže byť pre pokožku časom skôr negatívne ako pozitívne. Povrch vášho tela bude viac vysušený a menej chránený pred baktériami z vonkajšieho prostredia. Typickým negatívnym prejavom je ekzém, svrbenie alebo iný druh zápalu kože."

Sprchovanie je podľa Chenovej individuálne, pretože každý človek sa potí inak a jeho koža aj inak reaguje na vplyvy vo vonkajšom prostredí. V neposlednom rade škodí časté umývanie aj vlasom. Telo si časom zvykne, že vlasy si umývate veľmi často, takže sa začnú skôr mastiť. 

Viac o téme: KožaHygienaSprchovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu