Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Daniel (19) si chcel ráno rýchlejšie rozmraziť sklo na aute: Na svoj trik kruto doplatil

Daniel zabudol vyradiť spojku
Daniel zabudol vyradiť spojku (Zdroj: Youtube/Dogtooth Media)

BIRMINGHAM - Počas mrazivých rán si musíme privstať, pokiaľ cestujeme do práce autom. Neplatí to jedine pre tých, ktorí majú auto zaparkované v garáži. Tí ostatní si musia poradiť s pravidelným škrabaním mrazu. Častokrát si to chceme uľahčiť, no niekedy je to skôr na škodu.

Devätnásťročný Daniel Johnston, ktorý pracuje ako predajca áut, sa v jedno chladné januárové ráno rozhodol použiť rýchlejší trik na rozmrazenie skiel na aute, píše The Mirror. Skončilo sa to však katastrofou. Namiesto uľahčenia práce spôsobil škodu v prepočte za vyše tisíc eur. 

Nechal zaradenú rýchlosť

Mladík z Birminghamu zapol na svojom aute vyhrievanie čelného skla a motor nechal bežať, aby sa auto rýchlejšie zohrialo. Auto však začalo náhle cúvať a vrazilo do susedovej garáže. Daniel totiž nechal v aute zaradenú rýchlosť. Škoda na dverách susedovej garáže sa vyšplhala na 750 libier (cca 888 eur). Bezpečnostné kamery zo susedného domu ukazujú, ako sa vodič zúfalo snaží chytiť volant a zmeniť smer jazdy Ford Fiesty. Auto sa však zastavilo až pri dverách susedovej garáže. Johnston na videu len neveriacky položí ruky za hlavu a nechápe, v akej situácii sa to vlastne ocitol. Po niekoľkých sekundách ale zaklope na dvere suseda, aby mu povedal, čo sa stalo. Nick Langstaff (67) mu dovolil zaparkovať na svojej príjazdovej ceste, pretože Daniel nemal toľko miesta pred domom. 

Túto nepochopiteľnú situáciu opísal slovami, že jeho auto nepotrebuje stlačiť spojku, aby naštartovalo. Spiatočka bola zaradená už od večera a ručnú brzdu nemal zapnutú. Pre tieto dôvody začalo vozidlo po naštartovaní svojvoľne cúvať. "Včera večer som prišiel neskoro domov a omylom som nechal zaradenú spiatočku. Vždy mám inak auto v neutrále. Ráno bola na aute hrubá námraza a chcel som si prácu urýchliť. Keď auto začalo cúvať, nevedel som, čo mám robiť. Prvé, čo mi napadlo, bolo chytiť volant a zmeniť smer jazdy. Nasledovala už len hlasná zrážka s garážovými dverami."

Daniel musel okrem náhrady škody na dverách garáže zaplatiť aj za opravy na svojom aute. Pri náraze sa mu totiž odtrhol nárazník a na bočnej strane vznikla priehlbina. Auto dokonca pretlačilo aj kolesá na bicykli v garáži a zastavila ho až bočná stena domu. Celková suma za škody sa teda ešte navýšila. Mladík celú situáciu veľmi ľutuje. Video zverejnil na TikToku s tým, aby si iní vodiči dávali pozor a neskúšali na aute žiadne triky, pokiaľ nebude vyradená rýchlosť. 

Viac o téme: NehodaRozmrazovanie auta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu