Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Turisti v safari sa stali svedkami brutálneho činu: Takto dopadlo vybavovanie účtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LUSAKA - Účastníci safari v Zambii sa stali svedkami vybavovania účtov medzi slonicou a krokodílom. Plaz prenasledoval jej mláďa a slonica sa to rozhodla ukončiť. Pred objektívom kamery jedného z turistov krokodíla v rieke Zambezi udupala, informoval server BBC.

Slonica krokodílovi najprv uštedrila dôrazné rany chobotom a hlavou a potom po ňom začala šliapať. Zábery, ktoré sa objavili na kanáli Latest Sightings, vydal Dán Hans Henrik Haahr. "Slony sú zvyčajne veľmi mierumilovné a starostlivé zvieratá. Samice chrániace svoje mláďa môžu byť ale veľmi agresívne," píše sa na kanáli, ktorý šíri videá nakrútené v africkej divokej prírode.

Haahr pri opise stretnutia s nahnevanou slonicou ťažko hľadal slová a podľa neho to bolo "šokujúce". Krokodíl zlosť obrovského zvieraťa neprežil. Henrik bol v spoločnosti ďalších členov výpravy organizovanej spoločnosťou Baines River Camp. Jej zástupcovia oznámili, že je zrejmé, že slonica mala jediný cieľ - otravného predátora zabiť. "Aj keď môže byť ťažké pozerať sa na tie zábery, dokazujú, ako surový a ťažký je život v divočine," uviedla Baines River Camp.

Viac o téme: KrokodílSlonicaSafari
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu