Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Celebrita Central Parku tragicky zahynula: Ľudia smútia, neprežila zrážku s údržbármi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Sova, ktorá bola akousi celebritou newyorského Centra Parku, neprežila zrážku s údržbárskym autom. Central Park leží v srdci veľkomesta a je považovaný za jedno z najlepších miest na pozorovanie vtákov, pretože tam žije asi 220 rôznych druhov operencov.

Sova pásikavá s prezývkou Barry do parku najmä vlani počas pandémie prilákala mnoho amatérskych ornitológov, ktorí si chceli raritný exemplár vyfotiť. Osudnou sa jej však stala zrážka s pickupom údržbárov, keď minulý piatok pri hľadaní potravy lietal nízkou nad zemou, uviedla správa parku. Množstvo ľudí z celého sveta na sociálnych sieťach vyjadrila ľútosť nad tragickým koncom. Twitterový účet venovaný vtákom Central Parku uviedol, že Barry tam bude veľmi chýbať. 

Nešťastie sa stalo v piatok okolo pol tretej ráno miestneho času. "S hlbokým zármutkom oznamujeme, že sova pásikavá, ktorá bola milovaným obyvateľom nášho parku, dnes skoro ráno uhynula," napísala na Twitteri nezisková organizácia Central Park Conservancy, ktorá sa o rozľahlý park stará. "Prítomnosť Barryho priniesla toľko radosti a pripomenula nám všetkým, že Central Park je životne dôležitým zeleným priestorom pre Newyorčanov, vrátane voľne žijúcich živočíchov, pre ktorých je domovom," dodala.. 

Svoju stránku na Twitter mala aj samotná sova. "Sme totálne zdrvení. V skutočnosti sme naštvaní a trúchlime s tebou," píše sa v jednom príspevku. Ďalší užívatelia sa zas domáhali vysvetlenia, prečo v parku jazdia údržbárske vozidlá v čase, kedy nočné tvory lovia. Správcovia parku uviedli, že údržbári dodržali všetky pravidlá, mali rozsvietené svetlá i blikačky a auto šlo rýchlosťou 24 kilometrov za hodinu. 

Viac o téme: SovaNew YorkBarryCentral Park
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu