Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS v Nemecku: Dva okresy hlásili v utorok nula prípadov nákazy

Očkovacie centrum v Nemecku
Očkovacie centrum v Nemecku (Zdroj: SITA/AP Photo/Martin Meissner)

HANNOVER - Dva nemecké okresy hlásili v utorok nula prípadov nákazy koronavírusom. To naznačuje, že krajina je úspešná v boji proti epidémii v rámci svojich hraníc, napísala tlačová agentúra DPA.

Podľa Inštitútu Roberta Kocha, nemeckého ústavu pre kontrolu a prevenciu chorôb, mali v utorok okres Goslar v strede Nemecka a okres Friesland na severozápade priemerne nula prípadov na 100.000 obyvateľov za posledných sedem dní. Po nich nasleduje ďalší úspešný okres Vorpommern-Rügen na severovýchode Nemecka s incidenciou (mierou) 1,3.

Celoštátne má Nemecko incidenciu približne 22,9 prípadu na 100.000 obyvateľov za sedem dní. To je výrazné zlepšenie oproti situácii spred niekoľkých týždňov, keď bola táto hodnota pravidelne nad 100 a určité okresy mali dokonca okolo 300 a viac.

Tieto čísla však nie sú nezvratné. Údaje niekedy prichádzajú s časovým odstupom a môžu byť staré. Národné zdravotnícke úrady síce tvrdia, že Goslar má nula prípadov infekcie, ale miestny zdravotnícky úrad uvádza počet 2,2 – a poznamenáva, že v utorok nezaznamenal žiadne nové prípady, ale má 28 aktívnych prípadov, ktoré sleduje. Predstaviteľ okresu Friesland Sven Ambrosy však povedal, že nízky počet možno pripísať dôkladnému trasovaniu kontaktov.

Viac o téme: OkresyNákazaPrípadyNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu