Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Oblasti na severozápade Anglicka dostanú pomoc na boj proti variantu delta

Matt Hancock
Matt Hancock (Zdroj: SITA/AP Photo/Matt Dunham, Pool)

LONDÝN - Anglické grófstvo Veľký Manchester a časť grófstva Lancashire dostanú dodatočnú pomoc na boj s variantom koronavírusu SARS-CoV-2 s označením delta, ktorý sa v týchto oblastiach rýchlo šíri. Informovala o tom v utorok na svojej webovej stránke stanica BBC.

Minister zdravotníctva Matt Hancock povedal, že vláda týmto oblastiam poskytne "podporný balíček" na posilnenie očkovania a testovania. Súčasťou opatrení bude aj podpora zo strany armády a testovanie na školách v najviac postihnutých oblastiach.

Veľký Manchester a časti Lancashire na severozápade Anglicka boli identifikované ako miesta, kde sa variant delta šíri najrýchlejšie. Tento variant po prvý raz zaznamenali v Indii a predtým bol označovaný ako indický.

Obyvateľom v týchto oblastiach odporučili, aby v čo najväčšej miere obmedzili cestovanie a vyhýbali sa stretnutiam v uzavretých priestoroch. Vláda obyvateľov takisto vyzvala, aby sa dávali dvakrát týždenne testovať a pracovali aj naďalej z domu, ak je to možné.

Balíček je podľa Hancocka zostavený na základe toho, "čo funguje v Boltone". Počet prípadov nákazy v tomto meste klesol po tom, ako mu vláda poskytla dodatočnú podporu. Takisto je podľa ministra nevyhnutné, aby ľudia v týchto oblastiach dostali čím skôr vakcínu, pretože to je "spoločná cesta von z pandémie".

Viac o téme: PomocBojAnglickoKoronavírusVariant delta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu