Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Odborníci radia: Túto potravinu by ste mali jesť pred spaním, pomôže spáliť kalórie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Pokiaľ trávite celé dni doma, prevažne pred počítačom či televíziou, možno vás často trápia problémy so spánkom. Existuje však jedna potravina, ktorú by ste mali pred spaním zjesť. Odborníci v oblasti zdravia tiež prezradili, že zaliezť pod perinu hladný nie je vôbec dobrou voľbou.

Pandémia a s ňou spojené lockdowny spôsobili, že ľudia trávia veľa času doma. Možno sa aj vám stáva, že ráno vstávate neskoro a večer nedokážete zaspať. V takom prípade by ste mali zjesť jednu zázračnú potravinu, aj keď jesť pred spaním nie je vo všeobecnosti najlepší nápad, obzvlášť, ak chcete schudnúť.

Experti varujú: Ak so svojím partnerom spíte v tejto POLOHE, pravdepodobne sa rozvediete

Odborníci ale, naopak, varujú, aby ste nechodili spať hladní, pretože hrozí, že noc strávite prevaľovaním sa a zobudíte sa v zlej nálade. Ak je tento hlad skutočne veľký, dietológovia prekvapivo odporúčajú nie kúsok zeleniny či orechy, ale mozzarellové tyčinky, známe tiež ako mozzarella strings. Dôvodom je, že každá tyčinka obsahuje menej ako sto kalórií, menej ako jeden gram sacharidov a približne šesť gramov bielkovín. Ďalej je tu ďalšia výhoda v podobe vápnika a vitamínu D, takže je to doslova vysnívané občerstvenie pred spaním, píše portál Body and Soul

Odborníci radia: Túto potravinu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Tí, ktorí majú intoleranciu na laktózu, by mali uprednostniť malú hrsť orechov, ako sú mandle alebo vlašské orechy. Samozrejme, dôležité je nič nepreháňať a nezjesť celé balenie syrových tyčiniek či orechov za jeden večer.

Viac o téme: SpánokDiétaLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu