Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na stanici našli zamrznutého bezdomovca: Keď úrady zistili, koľko mal na účte, zostali v šoku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Sedemdesiatpäťročný taliansky bezdomovec, ktorý minulý týždeň zamrzol na milánskej železničnej stanici, mal na účte vyše 100 000 eur. Dostával aj mesačnú penziu, informoval denník Corriere della Sera.

Umberto Quintino Diaco odišiel ako 17-ročný z rodnej Kalábrie do Mníchova. Čím si v Nemecku zarábal na živobytie, nie je celkom jasné. V čase smrti mal každopádne na konte našetrených vyše 100 000 eur a ďalších 19 000 mal v akciách a cenných papieroch. Z Mníchova mu navyše chodila mesačná penzia vo výške 750 eur. Ukázalo sa tiež, že v Kalábrii vlastnil dom a dve dodávky, za ktoré riadne platil poistenie.

Keď Umberta našli mŕtveho na svojom podomácky vyrobenom lôžku z prestieradiel a kartónu na stanici Porta Garibaldi v Miláne, mal pri sebe v hotovosti 1235 eur. Po odchode z domu žil údajne ako duch a kontakt s rodinou odmietal. "Pochopila som, že si sám vybral taký život, ale nikdy sme ho neprestali hľadať," povedala denníku jeho sestra. V evidencii nezvestných osôb bol 55 rokov. 

VIDEO Holič sa ponúkol, že ostrihá bezdomovca zadarmo: Tú premenu musíte vidieť!

Majetok zosnulého bol objavený v schránke katolíckej charity Caritas, ktorá bola vraj jedinou organizáciou, ktorej dôveroval. Dobrovoľníci z charity sa mu pokúšali pomôcť, podľa nich ale trpel ťažkou psychickou poruchou. "Nikdy nežiadal peniaze a ani si nevzal jedlo. Niekoľkokrát za ním prišla sociálka, ale zakaždým akúkoľvek pomoc odmietol. Jeho smrti je nám ľúto," uviedla organizácia Caritas.

Viac o téme: PeniazeBezdomovecZamrznutieMiláno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu