Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Mladík našiel v prenajatom byte záhadný denník: Keď vypátral autora, bol ohromený

(Zdroj: Reddit/DoubleRiver)

MELBOURNE - Cestovateľský zápisník, ktorý sa číta ako zápletka z nejakého románu, sa dostal až na Reddit. Jeden z užívateľov poprosil členov v austrálskej redditovej skupine, aby mu pomohli nájsť majiteľa. Po niekoľkých dňoch sa ukázalo, že patrí členom novozélandskej kapely.

Keď jeden z užívateľov Redditu poprosil ostatných, aby mu pomohli nájsť majiteľa zápisníka, netušil, že narazí na kapelu Ziko. Zápisník dokumentuje divoký ruksakový výlet ešte v 90. rokoch. "Našiel som niekoho úžasný cestovateľský denník. Pomôžte mi, prosím, dostať ho späť k pôvodnému autorovi," napísal mladík s prezývkou DoubleRiver, ktorý sa oficiálne volá David Ryan. Denník našiel v hornej skrinke bytu, ktorý si nedávno prenajal v Yarraville, predmestí Melbourne. Podľa všetkého bol napísaný na prelome rokov 1999 a 2000. "Cítim sa podivne slobodne, keď si to čítam. Stavím sa, že autor by tieto spomienky rád znovu prežil," podotkol David.

I found someone's amazing travel journal. Please help me get it back to its original author. It was sitting in the top cupboard of an apartment I rented in Yarraville. It was written mostly in 99-2000 and it makes me feel weirdly free perusing it. I bet the author would love to relive these memories from r/australia

Séria vynikajúcich a odvážnych dobrodružstiev autora zahŕňala príchod do mekky turistov - ulice Khao San Road v Bangkoku, hľadanie duší v zálive Phra Nang či cestu džungľovými vlakmi cez Malajziu. Napriek tomu si autor našiel čas zdokumentovať svoje zážitky a ešte kresliť karikatúry svojich kamarátov. Kúsok po kúsku poskladali užívatelia niekoľko nápoved, ktoré Ryanovi pomohli nájsť autora. Nakoniec prišli na to, že v zápisníku sa niekoľkokrát spomínajú mená, ktoré sú totožné s menami členov skupiny Ziko. 

Tajný denník dôstojníka vyvolal senzáciu: Rozlúštenie jazyka možno pomôže vyriešiť záhadu UFO v Roswelli

"Po niekoľkých dňoch úplného ticha som nakoniec dostal odpoveď od jedného z ľudí, ktorým som poslal správu na Facebooku a ktorý má rovnaké meno ako jeden z členov kapely. Táto osoba momentálne žije v Nemecku, takže som si nebol istý, či to bol správny chlap," vysvetľuje David. Získal tak e-mail, vďaka ktorému sa mu konečne podarilo vypátrať autora - muža menom Nick. Nie je však úplne zrejmé, či ide o Nicka Boyleho, člena spomínanej kapely. V každom prípade je tento príbeh ďalší z mnohých prípadov, kedy sociálne siete pomohli dobrej veci.

Viac o téme: DenníkCestovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu