Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Muž (46) sa po šiestich týždňoch prebudil z covid kómy: Keď prehovoril, jeho manželka ostala v šoku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIVERPOOL - Nákazu novým koronavírusom prekonávajú ľudia odlišne. Rozsah jej symptómov i následkov je tiež veľmi široký. U Angličana Wayneho Oldhama sa však niekoľkotýždňová tzv. covid kóma prejavila skutočne kurióznym spôsobom. Po prebudení totiž začal rozprávať neobvyklým prízvukom.

Štyridsaťšesťročný Wayne sa pred časom nakazil koronavírusom. Mal ťažký priebeh ochorenia a skončil v kóme. Keď sa z nej nedávno po šiestich týždňoch prebudil, jeho manželka Louise zaregistrovala, že rozpráva s iným prízvukom. "Keď sa zotavil a odpojili ho od ventilátora, požiadala som o videohovor cez Facetime. Pohľad na manžela bol desivý. Celý bol úplne mimo. Keď si dal dolu masku a začal rozprávať, všimla som si, že má neobvyklý, škótsky prízvuk. Ani neviem, čo ma viac rozrušilo, či pohľad na neho alebo jeho rozprávanie," opisuje nezvyčajný následok dlhodobej kómy svojho dlhoročného partnera. 

Muž (46) sa po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Louise Oldham)

Dvojnásobný otec a veľký fanúšik fitness bojoval o svoj život v nemocnici Royal Liverpool Hospital od 5. októbra, z toho strávil zhruba mesiac a pol v kóme. Domov sa vrátil až tesne pred sviatkami 21. decembra. Podľa Louise spôsobil vírus v jeho tele doslova zmätok a rozhádzal mu celý organizmus. Angličan počas rozhovoru uviedol, že celá skúsenosť je pre neho traumatizujúca a veľmi túžil vrátiť sa na Vianoce domov.

So after 11 weeks this has happened, we couldn’t be more happy or proud thank you once again for all your support Team Wayne Wayne Oldham

Posted by Louise Oldham on Monday, 21 December 2020

Rodina sa s Wayneovým ochorením vyrovnávala veľmi ťažko, ale s podporou známych a priateľov to zvládli. "Personál v nemocnici bol tiež úžasný a vždy, keď som volala, nezabudli sa ma opýtať, ako sa máme. Ďakujem celej rodine, našim známym a kolegom," uviedla dojatá Louise po srdečnom privítaní, ktoré manželovi pripravili ich susedia a priatelia.  

Viac o téme: KómaPrízvukPríznakKoronavírusCOVID-19Wayne Oldham
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu