Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Z Mikuláša superšíriteľ: Návšteva posla Vianoc sa skončila katastrofou, mal nakaziť desiatky ľudí!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOL - Obyvateľom belgického mestečka Mol určite nikdy nezabudnú na tohtoročnú návštevu Mikuláša v miestnom zariadení pre seniorov. Muž, ktorého dejiny označujú za posla štedrosti a lásky, totiž tentokrát roznášal najmä koronavírus. Doplatili na to tí najzraniteľnejší.

Vpustiť 6. decembra v čase zúriacej pandémie do zariadenia pre seniorov Mikuláša sa niekoľko dní po jeho návšteve ukázal ako veľmi nešťastný a nezodpovedný nápad. Predstavitelia miestnej samosprávy uviedli, že v tomto prípade došlo k chybe úsudku, ktorej výsledkom je 75 infikovaných osôb, z toho 61 klientov a 14 členov personálu. Podľa posledných správ jeden z klientov ochoreniu COVID-19 podľahol, ďalší potrebuje pľúcnu ventiláciu. Inak majú takmer všetci mierny priebeh ochorenia.

Rodina zverejnila VIDEO, v ktorom opisuje, ako sa nakazilo 15 jej členov: Neopakujte ich CHYBU!

Podľa miestneho úradu v meste Mol bude potrebný hĺbkový výskum, ktorého výsledky určia, či bola príčinou prepuknutia ochorenia COVID–19 v zariadení Hemelrijck práve oslava spojená s príchodom Svätého Mikuláša, v Belgicku známeho pod menom Sinterklaas. Zdroje však už potvrdili, že miestny muž, ktorý stvárňoval Mikuláša a zavítal aj do Hemelrijcku, mal pozitívny test na koronavírus.

Z Mikuláša superšíriteľ: Návšteva
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa vlastných slov sa v čase návštevy necítil chorý. Jeho aktivity ale vraj vraj "neboli vopred schválené krízovým centrom, v opačnom prípade by neboli odporúčané". Mikuláš údajne nenavštívil všetky izby, ale iba spoločné priestory vrátane spoločenskej miestnosti a nikde sa nezdržiaval dlhšie ako niekoľko minút. Aj to ale očividne stačilo na to, aby rozšíril nákazu. 

Viac o téme: MikulášBelgickoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu