Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Rodina zverejnila VIDEO, v ktorom opisuje, ako sa nakazilo 15 jej členov: Neopakujte ich CHYBU!

(Zdroj: Twitter/City of Arlington)

ARLINGTON - Rodina z amerického Texasu apeluje na ostatných, aby brali koronavírusovú pandémiu vážne po tom, ako sa nakazilo pätnásť jej členov. Môžu si za to ale sami; začiatkom novembra totiž zorganizovali narodeninovú párty, ktorá sa stala takým malým ohniskom nákazy.

"Moja žena oslavovala narodeniny, tak som k nám pozval rodinu. Nemyslel som si, že robím niečo zlé," uviedol jeden z členov rodiny Aragonezovcov. Teraz bojuje s koronavírusom a spolu s ostatnými varuje ľudí, aby brali pandémiu vážne. Nie je totiž priestor na jej podceňovanie. 

Ako sa ukázalo už o pár dní neskôr, koronavírusom sa nakazilo všetkých dvanásť ľudí, ktorí sa zúčastnili oslavy, a ďalší traja príbuzní, ktorí na nej neboli. "Pozitívne testovaný bol každý, kto navštívil dom mojej sesternice," vysvetľuje Alexa Aragonezová (26) vo videu. Jej mama Enriqueta trpí ťažkými príznakmi ochorenia COVID-19, musela byť preto hospitalizovaná. Niekoľko týždňov bojovala s ťažkým obojstranným zápalom pľúc. Rozšírenie nákazy v rodine je podľa Alexy o to horšie, že všetci dodržiavali protiepidemické opatrenia, s výnimkou usporiadania spomínanej narodeninovej oslavy. "Mysleli sme, že ak sa stretneme v úzkom kruhu, nič nám nehrozí, pretože sa nestretávame s inými ľuďmi. Ale ukázalo sa, že nikdy neviete, kedy vírus napadne vás alebo vašu rodinu," pokračuje. 

Vedci riešili obrovskú záhadu: Zdraví ľudia mali pozitívny test! Bolo mi až trápne z toho prečo

Alexa aj jej sestra pracujú pre miestny úrad v Arlingtone, preto ho poprosili, aby im pomohol s propagovaním videa, ktoré nakrútili spolu s ostatnými príbuznými. Odvtedy obletelo celé Spojené štáty. V súčasnosti sa Aragonezovcom už darí lepšie, no zďaleka ešte nie sú zdraví. Ostatným preto radia, aby nadchádzajúce sviatky oslávili len s tými osobami, s ktorými žijú v jednej domácnosti. 

Viac o téme: KoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu