Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Muž si zaplatil za blízky kontakt s mimoriadne nebezpečnou šelmou: Tá ho úplne zohavila!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DAVIE - Päťdesiatročný muž podal žalobu na majiteľa čierneho leoparda. Ten mu totiž sľúbil, že zažije bezprostredný kontakt so šelmou. Nanešťastie však leopard muža napadol, čo si vyžiadalo viacero operácií. Majiteľ teraz čelí obvineniu, že ľuďom umožňoval priamy kontakt s mimoriadne nebezpečným zvieraťom.

Dwight Turner zaplatil 150 dolárov (127 eur) za zážitok z bezprostredného kontaktu s čiernym leopardom. Jeho majiteľ Michael Poggi prisľúbil, že Dwight bude mať možnosť "hrať sa s leopardom, škrabkať mu bruško a fotografovať ho". Šelma však Turnera hneď pri vstupe do výbehu napadla. Utrpel veľmi vážne zranenia, pokožka hlavy mu vraj "visela z hlavy a pravé ucho bolo spolovice natrhnuté", uvádza sa v lekárskej správe. Z tohto dôvodu sa napadnutý muž rozhodol podať na Poggiho žalobu.

Podľa správy Komisie pre ochranu rýb a voľne žijúcich živočíchov na Floride sa incident stal 31. augusta neďaleko mesta Fort Lauderdale. Agentúra obvinila majiteľa z toho, že ľuďom umožňoval priamy kontakt s veľmi nebezpečným zvieraťom.

Posted by Michael Poggi on Friday, 11 January 2019

Poggi má stránku na Facebooku, na ktorej píše, že doma prevádzkuje zvieraciu rezerváciu pre vzácne a ohrozené zvieratá. Podľa Červeného zoznamu ohrozených druhov Medzinárodnej únie na ochranu prírody sú leopardy klasifikované ako kriticky ohrozené.

Viac o téme: Leopardútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu