Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Fotograf zachytil neskutočný moment: Obeť vylieza z krku svojho záhubcu na FOTO

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Sériu neuveriteľných fotografií, na ktorých sa ulovený úhor snaží vyliezť von z krku volavky veľkej, sa podarilo urobiť americkému amatérskemu fotografovi Samovi Davisovi. Bohužiaľ, ani jeden z hlavných aktérov to zrejme neprežil.

Päťdesiatosemročný Davis z amerického Marylandu sa vydal fotiť líšky, orly a čokoľvek, čo by mohlo byť zaujímavé. Všimol si volavku, ktorej z krku viselo niečo, čo vyzeralo ako had alebo úhor. Najprv si myslel, že sa tento tvor vtákovi zahryzol do krku. Doma pri prezeraní snímiek však zistil, že ide o úhora, ktorý si prerazil otvor v krku volavky v snahe o únik. Podarilo sa mu to vďaka tvrdej špičke na začiatku tela, ktorú využíva na to, aby sa mohol zahrabať do mäkkého piesku na dne. 

Spočiatku bol odvážny úhor ešte evidentne živý, no z ďalších záberov je zjavné, že útek z volavkinho "Alcatrazu" neprežil. Príliš veľké šance ale nemá ani samotná volavka. Podľa odborníka na vtáky Martina Fowlieho je zázrak, že dokázala vôbec letieť s tak veľkou dierou v krku. "Takto vážne zranenie pravdepodobne neprežije," povedal Fowlie. 

Viac o téme: Volavkaúhor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu