Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rybár sa tri roky snažil chytiť monštruózneho aligátora: Konečne sa mu to podarilo, obor na FOTO!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BLOUNTSTOWN - Celé tri roky sníval Corey Capps o tom, že chytí obrovského aligátora, ktorý žil v rieke za jeho domom na Floride. Teraz už môže konečne povedať, že to dokázal. Navyše len málo chýbalo a pokoril by doterajší rekord.

Corey v rozhovore pre CNN uviedol, že sa so ženou plavili na loďke na rieke Apalachicola, keď zbadali aligátora, ako sa vyhrieva na brehu. Hneď zavolal svojmu kamarátovi Rodneymu Smithovi, ktorý je držiteľom štátnej licencie na zabíjanie aligátorov. "Za posledné dva mesiace som ho videl až trikrát. Niečo medzi nami musí byť, že na seba neustále narážame," vyhlásil Američan. 

that’s a big one Corey Capps

Posted by Jessica Todd Spears on Friday, 30 October 2020

Na druhý deň sa vybral na miesto znova, tentokrát aj s Rodneym. Dúfali, že aligátora nájde na zhruba rovnakom mieste než deň predtým. Našli a okamžite ho vytiahli pomocou harpúny na breh. Prekvapilo ich, aký bol veľký, meral takmer štyri metre a vážil vyše 450 kg. "Väčšieho som ešte v živote nevidel," poznamenal rybár. 

VIDEO Otec v poslednej chvíli zachránil deti pred aligátorom: Chcel si pochutnať na mojej dcére!

Jeho úlovok nebol ďaleko od doterajšieho rekordu na Floride. Ten podľa Floridskej komisie pre ochranu rýb a voľne žijúcich živočíchov patrí jedincovi s hmotnosťou 473 kg, ktorého odchytili v jazere Orange Lake. Capps si plánuje nechať predné nohy a hlavu aligátora. Zvyšok tela predal na spracovanie. 

Viac o téme: KrokodílAligátorFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu