Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Manželov (†25, 30) zabili zavárané uhorky! Ukrývajú mimoriadne nebezpečnú nástrahu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

LENINGRAD - Dve deti z Ruska zostali tri dni doslova uväznené v byte po tom, čo sa ich rodičia otrávili konzumáciou nakladaných uhoriek. Pri náhodnom telefonáte dievčatko spomenulo, že jej rodičia už nejako dlho spia a otec zčernal. Tragédia zasiahla blízkych aj susedov, išlo vraj o skvelý pár.

Iba päťročné dievčatko spolu s ročným bratom strávilo tri dni v byte, kde umreli ich rodičia. Keď neprišli na rodinné stretnutie, blízki si o nich začali robiť starosti. Sestra zosnulého Alexandra, Natalia Bakulinová, sa mu preto rozhodla zavolať a presvedčiť sa, či je všetko v poriadku. Telefón ale zodvihla jej malá neter a uviedla, že rodičia "dlho spia a ocko je nejaký čierny". V tom čase už bol 30-ročný Alexander Jakunin a 25-ročná Viktoria mŕtvi. Ich dcérka sa počas hrôzostrašných troch dní starala o bračeka úplne sama. 

Pár mal dve deti.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Po telefonáte Natalia okamžite vyrazila do bytu v ruskom Leningrade. "Vbehla som dnu a videla som všetko. Spadla som a začala kričať," spomína si. Jej brat spolu so švagrinou ležali mŕtvi v posteli Bakulinová zavolala políciu a pohotovostné služby, potom obliekla deti a vyviedla ich z bytu. O deti sa v súčasnosti stará ich dedko. 

Rodinná tragédia v Číne: Deväť ľudí zomrelo po zjedení rezancovej polievky

Spravodajský server 78.ru uviedol, že príčinou smrti je otrava jedlom. Deň pred tragédiou pracovník plynární Jakunin dostal od svojej babky fľašu domácich zaváraných uhoriek. Podľa všetkého ju otvoril v kuchyni. Predbežné vyšetrovanie odhalilo, že manželov zabil botulotoxín z uhoriek. Tento toxín, resp. jeho baktéria clostridum botolinum, ​​spôsobuje ochrnutie až smrť následkom zlyhania dýchania a vzniká práve pri zaváraní potravín. Sused Michail Khomchenko vylúčil otravu alkoholom, Alexander aj Natalia boli údajne zarytí abstinenti. 

Viac o téme: OtravaUhorkyBotulotoxínRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu