Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladík si užíval surfovanie: Keď si potom pozrel VIDEO, zistil, že od smrti ho delili centimetre!

(Zdroj: Youtube/News Headlines USA)

BALLINA - Dych berúce zábery nakrútila kamera nainštalovaná na drone vznášajúcom sa nad severným pobrežím Nového Južného Walesu v Austrálii, kde surfoval Matt Wilkinson. Športovec si po ich pozretí poriadne vydýchol a vzápätí si spomenul na tragickú udalosť, ktorá ho pred piatimi rokmi pripravila o kamaráta.

Na sociálnych sieťach sa objavilo video, ktoré zachytilo profesionálneho surfistu, ako sa ležiac na svojom surfe pohybuje pri pobreží mesta Ballina. Pekný pohľad z dronu však po chvíli vystrieda strach, keď sa v blízkosti športovca objaví žralok. Len tesne ho minie a našťastie odpláva preč. "Počul som, že za mnou niečo špliecha. Obzrel som sa, ale nič tam nebolo. Až neskôr mi záchranári povedali, čo sa stalo a ukázali mi video," uviedol 32-ročný Matt.

Nie je jasné, o aký druh žralok išlo, mladík si ale myslí, že to mohol byť modrý, belavý alebo medený. Meral približne dva a pol metra. Wilkinson už v minulosti videl počas surfovania viac žralokov, ale tejto skúsenosti sa zatiaľ nič nevyrovná. "Mal som veľké šťastie. Keď som uvidel tie zábery, cítil som sa zvláštne a zároveň som bol veľmi šťastný," dodal.  

Pokojná rybačka sa takmer zmenila na tragédiu: Žralok stiahol chlapca (10) z lode do mora

Mattova skúsenosť má zvláštnu spojitosť s nešťastnou udalosťou z roku 2015, kedy po útoku žraloka v zálive Jeffreys Bay v Južnej Afrike zomrel jeho kamarát Mick Fanning. 

Viac o téme: SurferŽralokAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu