Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Starček (92) má päť metrov dlhé vlasy: Neumýval si ich 80 rokov

Päťmetrové dredy Zobraziť galériu (3)
Päťmetrové dredy (Zdroj: Youtube/Sharjah24 News)

HANOJ - Koronavírusové karanténne opatrenia prinútili veľa mužov na svete nechať si narásť dlhšie vlasy ako obvykle. Ale žiadny z nich sa nevyrovná Nguyenovi Van Chienovi. Tento 92-ročný muž z vietnamskej oblasti južnej delty Mekongu je hrdým majiteľom päťmetrových dredov, ktoré si nestrihal, neumýval ani nečesal takmer 80 rokov, napísala agentúra Reuters.

"Verím, že keby som si ostrihal vlasy, umriem. Nemám odvahu čokoľvek zmeniť, dokonca ich ani nečešem," povedal Nguyem vyznávajúci vieru, ktorá odporúča nechať nedotknuté všetko, s čím sa človek narodil. "Iba ich chránim, zakrývam šatkou, aby zostali suché a čisté a aby vyzerali pekne," dodal.

VIDEO Starček (92) má
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Sharjah24 News)

Nguyen verí, že jeho poslaním bolo nechať si narásť vlasy, ktoré nosí stočené pod oranžovým turbanom. V škole si ich musel strihať, ale prestal ju navštevovať už po tretej triede a rozhodol sa, že už si vlasy nikdy neostrihá, neučeše ani neumyje. "Pamätám si, že moje vlasy boli čierne, silné a husté. Česal som si ich a upravoval, aby boli hebké. Ale keď som vypočul volanie božskej moci, okamžite som vedel, že som vyvolený. Dotkol som sa svojich vlasov a cez noc stvrdli. Boli pevne spojené s mojou hlavou a stali sa vecou existujúcou samou o sebe," povedal vo svojej dedine asi 80 kilometrov západne od Ho Či Minovho Mesta.

VIDEO Starček (92) má
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Sharjah24 News)

Nguyen dodržiava takmer zabudnutú vieru známu ako Dua, alebo tiež kokosové náboženstvo. Meno dostala podľa svojho zakladateľa, ktorý tvrdil, že prežíva len na kokosových orechoch, aby si udržal vitalitu. Dua je vo Vietname zakázaná ako falošná viera.

Viac o téme: RekordVlasy Nguyen Van Chien
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu