Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Rodinná oslava sa skončila katastrofou: Mladík nakazil 17 hostí, hoci boli opatrní!

Rodina Barbosovcov Zobraziť galériu (3)
Rodina Barbosovcov (Zdroj: Facebook/Ron Barbosa)

DALLAS - Narodeninová oslava v Texase, ktorá mala byť prekvapením pre oslávenkyňu, sa napokon ako prekvapenie skončila pre všetkých zúčastnených. Až sedemnásť prítomných sa totiž nakazilo koronavírusom. Otec jedného z pozvaných hostí bojuje o život na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Ron Barbosa z Texasu sa 30. mája nezúčastnil na narodeninovej oslave svojej švagrinej, pretože sa obával koronavírusu. Dobre urobil, pretože oslava, ktorá mala byť prekvapením pre oslávenkyňu, dopadla priam katastrofálne. 

Vedci odhalili SUPERPRENÁŠAČA koronavírusu: Jediný človek nakazil 52 ľudí!

Ron vysvetlil, že jeho synovec, ktorý oslavu organizoval, nevedel, že je infikovaný koronavírusom. Na párty pozval 25 ľudí. Napriek tomu, že hostia dodržali protiepidemiologické opatrenia, na COVID-19 ochorelo viac ako desať ľudí. Organizátor sa na oslave rozprával asi so siedmimi pozvanými, ktorí vírus rozšírili na ďalších desať vrátane dvoch malých detí.

Ron s manželkou
Zobraziť galériu (3)
Ron s manželkou  (Zdroj: Facebook/Ron Barbosa)

Sekundárne sa infikoval aj Ronov 80-ročný otec Frank, pravdepodobne od manželky Carole, ktorá prišla na oslavu len niečo vyzdvihnúť. O tom, že je infikovaná aj ona, sa rodina dozvedela 6. júna. Horšie je na tom Frank, ktorý je hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti. Jeho život podľa lekárov visí na vlásku. "Tušili sme, že sa to stane, preto sme sa s manželom ani oslavy nezúčastnili. Veľmi sme sa báli a aj tak sme sa nakoniec nakazili," povedala Carole agentúre AP.

Carole (vpravo) a Frank
Zobraziť galériu (3)
Carole (vpravo) a Frank  (Zdroj: Facebook/Caring for Carole & Frank)

Barbosa neskôr na Facebooku informoval o tom, že jeho otec získal krvnú plazmu od darcu, ktorý prekonal koronavírus. Dúfa, že ho to zachráni. Carole sa vrátila domov, kde sa stále zotavuje. Ron dodal, že jeho sestra Kathy, ktorá trpí rakovinou prsníku, sa tiež nakazila koronavírusom, no je v poriadku. Štát Texas v súvislosti s rapídnym nárastom prípadov nákazy spomalil "otváranie štátu" po prvej vlne koronavírusu. 

Viac o téme: TexasKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu