Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Z Prahy vyrazil prvý vlak do Chorvátska: Stojí v Bratislave aj Ľubľane

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

PRAHA - Z pražskej hlavnej železničnej stanice vypravili v utorok popoludní prvý vlak do Chorvátska, informoval spravodajský server Novinky.cz.

Spoj spoločnosti RegioJet smeruje z Prahy do prístavného mesta Rijeka na pobreží Jadranského mora. Vlak stojí v ČR ešte v Pardubiciach, Brne a Břeclavi, potom na Slovensku v Bratislave a ďalej tiež v slovinskom hlavnom meste Ľubľana. Cesta z Prahy do Rijeky by mu mala trvať 15,5 hodiny.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vlaky mali podľa premávať oboma smermi len trikrát do týždňa, a to s príchodmi do Chorvátska v stredu, sobotu a pondelok. O lístky však bol podľa Noviniek.cz enormný záujem, preto RegioJet pridal týždenne ešte štyri ďalšie spoje v oboch smeroch. Z Rijeky potom tento dopravca vypraví špeciálne autobusy, ktoré by cestujúcich mali rozvážať priamo do cieľových dovolenkových miest na chorvátskom pobreží.

Jednosmerný lístok z Prahy do Riejky stojí približne 22 eur (590 Kč). Miesto v lôžkovom vozni stojí približne 29.50 eur (790 Kč). Konkurenčná spoločnosť Leo Express v utorok podľa Noviniek.cz oznámila, že od 10. júla bude do Chorvátska zabezpečovať spojenie prostredníctvom autobusov. Autobus bude premávať z Prahy každý piatok a spiatočnú cestu absolvuje v sobotu. Lístky sú už v predaji a ich cena sa pohybuje v sumách od približne 37 eur (990 Kč). Cesta z Prahy na konečnú zastávku v letovisku Makarská potrvá 13 hodín. Autobus okrem iných miest stojí i vo Viedni, Ľubľane, Rijeke, Zadare či Šibeniku.

Viac o téme: ČeskoRýchlikBratislavaChorvátskoĽubľanaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu