Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Máte po koronakríze prievan v peňaženke? Odhaľte TIPY, ako vystrojíte veľkú oslavu za málo peňazí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

LONDÝN - Súčasná situácia prinútila viacerých z nás častejšie kontrolovať výdavky a dôkladne zvážiť akúkoľvek investíciu. Výnimkou nie je ani usporiadanie rodinnej oslavy, ktorou chcete potešiť tak svojich blízkych, ako aj seba. Tu je preto zopár tipov, ako ju úspešne zorganizovať a nenabúrať si pri tom rodinný rozpočet. 

Oslavy, ktoré stmeľujú rodiny a priateľov, nemusia byť drahé, ak si ich rozumne naplánujete a nebudete to preháňať. Najmä v súčasnej situácii, keď sú viacerí z nás nútení strážiť si rozpočet, zaiste príde vhod zopár tipov, ako ušetriť a zároveň dopriať všetkým pozvaným pocit pohody a dostatku.

Odporúčame: FOTO Priateľke kúpil k 30. narodeninám pohár so zaľúbeným odkazom: Keď zbadal, čo vygravírovali, zhrozil sa

Obrovská suma peňazí, ktorú do prípravy oslavy vrazíte, totiž nemusí byť zárukou kvalitnej a dobrej zábavy. Často sa stačí iba pohrať s nápadmi a vyčleniť si na organizovanie večierku či rodinného posedenia viac času. Výsledok neprekvapí iba hostí, ale aj hostiteľa. Tu je zopár tipov, ktoré priniesol server NewsFlash.one. 

Digitálne pozvánky

Pozvánka je vždy dôležitá a vďaka digitálnej technológii si ju už nemusíte dať vytlačiť, čo vám hneď zníži náklady. Dobrou správou je aj to, že elektronické pozvanie má množstvo výhod. Spolu s pozvánkou môžete hosťom rovno zaslať aj súradnice alebo mapku, kde sa bude oslava konať. 

Máte po koronakríze prievan
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Nesúťažte s ostatnými

Zábavné narodeninové párty nemusia byť vždy dokonalé. Ak sa teda musíte trochu uskromniť v porovnaní s minulým rokom, netrápte sa. Lacnejší variant nemusí byť aj horší. Najmä pri usporiadaní detskej oslavy to nepreháňajte. Ak vyplníte deťom čas hrami a oni budú mať prístup k nápojom, jedlu, torte a zmrzline, máte vyhrané a nič viac neriešte. Nemusí vás vôbec zaujímať, že na oslave u susedov mali strojový bublifuk či klauna. 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Vyberte miesto, ktoré nie je drahé

Jednou z najdrahších položiek pri organizovaní oslavy je miesto, a preto môžete jeho výberom výrazne ušetriť. Nemusí byť dokonalé. Úplne stačí, keď bude každý pohodlne sedieť a miestnosť bude v zime vyhriata a v lete vetraná. Ak máte možnosť urobiť oslavu doma či v záhrade, tak ani neváhajte. 

Skráťte zoznam hostí

Keď máte známych, s ktorými už dávnejšie nie ste v kontakte, nemusíte mať výčitky, ak ich nepozvete. Pri organizovaní oslavy pre dospelých môžete z pozvánok vynechať deti. Ak však ide o detskú párty, tak už musíte pozvať priateľov a členov rodiny aj s deťmi. Organizovať takéto akcie v súčasnej situácii môže byť nakoniec aj výhoda, pretože hygienici stále odporúčajú, aby sa na jednom mieste nezhromažďovalo veľa ľudí.

Máte po koronakríze prievan
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Urobte si výzdobu sami

Je super, ak za výzdobu preberie zodpovednosť dizajnér. Ale len v tom prípade, ak nemáte obmedzený rozpočet. Nezabúdajte na to, že profesionálom neplatíte iba za materiál, ale za prácu a čas. Ak však organizujete oslavu s niekoľkotýždňovým predstihom, vyčleňte si v rámci príprav aj čas na výrobu dekorácií. Internet je zaplavený lacnými a jednoduchými návodmi na ich výrobu. Pokiaľ si môžete niečo požičať od známych, využite aj túto možnosť. 

Zabudnite na plastové drobnosti

Je dobrým zvykom poďakovať sa hosťom za prijatie pozvania drobnou pozornosťou. Zabudnite však na drobné hračky pre deti alebo miniatúrne suveníry zabalené v plastových taštičkách. Ušetríte tak nielen peniaze, ale aj životné prostredie. Vynikajúcou alternatívou vhodnou na detskú oslavu sú sladkosti. Lízanky, čokoládky a cukríky nakúpte v čo najväčších baleniach a potom ich rozdajte. Deti budú nadšené. Pri organizovaní večierkov pre dospelých si nerobte žiadne starosti s drobnosťou pre pozvaných hostí. Takéto darčeky sú zbytočné, pretože každý má už doma dosť taštičiek, sošiek či šáločiek. 

Viac o téme: PeniazeRozpočetOslavaAko ušetriťOrganizovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu