Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trénerka sa priznala, že počas tréningu dosahuje orgazmus: Tento CVIK ju privádza až na vrchol

Bec Donlanová Zobraziť galériu (3)
Bec Donlanová (Zdroj: Facebook/Sweat With Bec)

NEW YORK - Fitness trénerka Bec Donlanová z New Yorku na Instagrame uviedla, že cvičením sa ženy môžu dopracovať nielen k pevnému brušnému svalstvu, ale aj sexuálnemu uvoľneniu. Po zverejnení tejto informácie ju prekvapili názory viacerých jej fanúšičiek, ktoré však nie sú pre mužov veľmi potešujúce.

Už dávno je známe, že cvičenie nielen zlepšuje fyzickú kondíciu, ale aj odbúrava stres a uvoľňuje hormóny šťastia. Udržiava nás tak v skvelej kondícii a pomáha lepšie zvládnuť každodenné starosti a povinnosti. Ak radi cvičíte s posilňovacím kolieskom, možno sa pridáte k názoru osobnej trénerky Bec. Tvrdí totiž, že okrem bežných výhod prináša tento cvik aj veľmi príjemný bonus v podobe koregazmu, orgazmického uvoľnenia, ku ktorému dochádza počas intenzívneho cvičenia. 

Trénerka sa priznala, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Donlanovú po zverejnení jej názoru podporili mnohé iné ženy, a preto sa rozhodla urobiť malý experiment. Od jeho účastníčok požadovala, aby každý deň cvičili s posilňovacím kolieskom a urobili s ním 50 až 100 opakovaní. Výsledky vraj boli nad ich očakávania. "Dosiahla som orgazmus a bol jedným z najlepších, aké som kedy zažila," uviedla jedna z respondentiek. Ďalšie priznali, že prežívali podobné pocity, pričom jedna z nich kvôli silnému zážitku, ktorý v nej toto cvičenie vyvoláva, radšej cvičí individuálne. Jedna užívateľka ocenila, že Bec vyšla s touto témou na verejnosť. Koregazmus totiž zažíva pravidelne a ešte donedávna si myslela, že niečo s ňou nie je v poriadku. 

Trénerka sa priznala, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Sweat With Bec)

Podľa odborného portálu Healthline ženy koregazmy zažívajú pomerne často. Ale aj muži, a to najmä vtedy, keď posilňujú brušné svaly. "Koregazmus u žien je vyvolaný kontraktúrou svalov panvového dna, ktoré sú aktivované aj pri sexe a vedú k orgazmu," vysvetľujú odborníci. Všetko je však individuálne a pravdepodobnosť vyvrcholenia pri športe je podobná ako pri sexe. Veď ani pri milovaní nie každý dosahuje orgazmus.

Viac o téme: FitnessCvičenieOrgazmusKoregazmusBec Donlan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu