Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obeť koronavírusu vstala z mŕtvych: Rodina je v šoku, už mala doma jej popol!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

QUITO - Ekvádorská rodina, ktorá sa koncom minulého roka musela vyrovnať so smutnou správou, že jedna z príbuzných podľahla komplikáciám spôsobeným koronavírusom, teraz slávi jej nečakané zmŕtvychvstanie. Alba Maruriová sa totiž po troch týždňoch prebrala z kómy. Pozostalí už pritom mali doma urnu s jej údajným popolom. Pochybila nemocnica, ktorá zamenila dve pacientky pri identifikácii zosnulých.

Príbeh zázračného oživenia sa odohral v meste Guayaquil, ktorého pandémia zasiahla obzvlášť ťažko. Miestne nemocnice sa nestíhali starať o pacientov a často v nich panoval chaos, ktorý zrejme spôsobil i zámenu identity dvoch pacientiek. "Prišla sanitka s lekárom, psychiatrom a sociálnou pracovníčkou a povedali nám, že moje sestra je nažive. Boli sme v šoku. Skoro mesiac sme boli v tom, že je mŕtva. Len si to predstavte," uviedla Aura, ktorú nemocnica už 27. marca informovala o tom, že jej 74-ročná sestra zomrela.

Jeden z Auriných synov mal neskôr v márnici telo svojej tety identifikovať, nesmel sa k nemu ale priblížiť. Z krematória krátko nato rodina dostala urnu s popolom. Rodina vraj teraz bude úrady žiadať o odškodnenie, minister zdravotníctva Juan Carlos Zevallos nariadil prípad vyšetriť. Nemocnica sa postihnutej rodine ospravedlnila. 

Viac o téme: EkvádorZmŕtvychvstanieKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu