Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Upečte si doma tento magický koláč bez vajec a masla: Megarýchly recept a chutí božsky!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: thepetitecook.com)

LONDÝN - Regály v mnohých supermarketoch zívajú prázdnotou. Napriek tomu možno máte chuť na delikátnu, sladkú pochúťku. Nezúfajte, vďaka tomuto receptu si môžete doma upiecť perfektný koláč. Nepotrebujete pritom žiadne vajíčka, mlieko ani maslo. Doma by ste mali mať len týchto šesť ingrediencií.

Ak sa vám už minuli zásoby sladkých keksov či sušienok, urobte si tento fantastický vegánsky koláč podľa receptu blogerky Andrey Soranidisovej, známej pod menom Petite Cook. Ingrediencie na jeho prípravu by ste mali mať doma poruke kedykoľvek. Žiadne maslo, mlieko a ani vajíčka vám netreba.

KORONAVÍRUS vyvolal medzi ľuďmi nákupný ošiaľ: Týchto 12 potravín by ste mali mať vo svojej špajzi

INGREDIENCIE: 

  • múka (akákoľvek, 370 g)
  • prášok do pečiva (dve čajové lyžičky)
  • vanilkový extrakt (jedna čajová lyžička) alebo vanilkový cukor 
  • panenský olej (80 ml)
  • voda (380 ml)
  • cukor (akýkoľvek - biely, trstinový, kokosový, 240 g)
  • voliteľný kakaový prášok (štyri čajové lyžičky)

POSTUP:

Postup je rovnako jednoduchý ako zoznam ingrediencií. V jednej miske zmiešate všetky vlhké ingrediencie, v druhej zase suché. Následne pridávate vlhkú zmes do suchej a za dôkladného miešania vytvoríte celistvú zmes. Samozrejme, môžete pridať aj oriešky, kúsky čokolády alebo ovocie. Výber je len na vás. Koláč v tortovej forme potom pečte v rúre na 180 stupňoch približne 40 minút. Hotový ho môžete posypať práškovým cukrom. Perfektná pochúťka k šálke čaju! 

KORONAVÍRUS Upečte si doma
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thepetitecook.com)

Andrea vysvetlila, že k receptu ju inšpirovala súčasná pandémia. Ľuďom v karanténe chcela poradiť, ako si pripraviť niečo pod zub aj bez toho, aby museli ísť do obchodov. "Keďže v obchodoch je nedostatok surovín, myslela som, že by sa vám zišiel recept na tento čokoládový koláč," prezradila. Na záver radí, aby ste koláč skladovali vo vzduchotesnej nádobe, v opačnom prípade môže obschnúť. 

Viac o téme: KoláčVarenie Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu