Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Výdatné lejaky so sebou priniesli nečakanú hrozbu: Obrovský predátor len pár metrov od domov!

(Zdroj: Twitter/Atlantide)

SYDNEY - Požiare v Austrálii sú vďaka výdatným zrážkam na ústupe, no aj tie so sebou prinášajú hrozby v podobe rozmnožovania jedovatých pavúkov. A ako keby toho bolo málo, posledná prietrž mračien na predmestí Sydney pritiahla na jeho pobrežie obrovského predátora, ktorý sa teraz vyskytuje len niekoľko metrov od obytných domov.

Po obrovskom nedeľnom lejaku si obyvatelia na predmestí Sydney, Narrabeen, všimli, ako sa v lagúne pohybuje živočích s obrovskou plutvou. Zachytáva ho aj video zverejnené na sociálnej sieti. Väčšina jej užívateľov je presvedčená o tom, že ide o žraloka bieleho.

Postoj k záberom zaujali aj miestne úrady. Prítomnosť predátora na pobreží metropoly síce zatiaľ nepotvrdili, ale preventívne vydali výstrahu a obyvateľom odporučili, aby obmedzili pohyb v lagúne. Mimochodom, nie je to po prvý raz, čo bola v tejto lokalite zaznamenaná prítomnosť žraloka. V roku 2007 rybár Stephen Burleigh uviedol, že videl žraloka, ako zaútočil na skupinu divých kačíc. Odvtedy tam vraj už nechodí loviť.

Viac o téme: SydneyŽralokAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu