Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žena na operačnej sále zažila PEKLO: Počas operácie bola pri vedomí, kričala od bolesti!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

YEOVIL - Nemenovaná žena z Veľkej Británie zažila minulý rok operáciu, pri ktorej bola pri vedomí. Dnes kvôli tomu trpí posttraumatickým stresovým syndrómom. Nemocnica prevzala plnú zodpovednosť za pochybenie pri operácii. Právnici uviedli, že došlo k nedbanlivosti zo strany lekárov. Žene totiž pichli spinálne a nie celkové anestetikum.

Tridsaťročná žena si minulý rok prešla peklom na zemi počas gynekologického zákroku. Počas celej operácie bola pri vedomí a od bolesti kričala. Lekári ju však nepočuli, pretože mala kyslíkovú masku a pracovali za ochrannou plachtou. Žena si spomenula, že keď jej do tela vopchali laparoskop a jej brucho sa začalo napĺňať plynom, bola stále pri vedomí.

Čítajte aj: FOTO Mladík bol pri pôrode svojej manželky: Trpela tak, že sám plakal od bolesti, dojímavá spoveď

Lekárov malo na tento fakt upozorniť zvýšenie tlaku, no tí ďalej pokračovali v zákroku. Žena po strašnej operácii trpí posttraumatickým stresovým syndrómom. „V noci mávam nočné mory. Vracajú sa mi obrazy, ako ležím na chirurgickom stole a ľudia sa na mňa pozerajú, no nepočujú ma,“ prezradila žena. Dodala, že kvôli tejto nepríjemnej skúsenosti má z lekárov paranoju a viac im nedôveruje.

Nemocnica Yeovil District priznala, že chybu urobili lekári a prevzala na seba všetku zodpovednosť. „Zdá sa, že nedorozumenie v komunikácií spôsobilo použitie iného anestetika, ako je zvyčajne potrebné na túto operáciu. Ospravedlňujeme sa za pacientkine ťažkosti v dôsledku tohto pochybenia,“ uviedla hovorkyňa nemocnice.

Viac o téme: StresOperáciaTraumaAnestetikum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu