Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tínedžer (†17) robil čaj pre rodinu: Mame nebral telefón, hrozný nález v kuchyni

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

STOCKPORT - Zdravý a vitálny britský tínedžer zomrel na mozgovú príhodu pri príprave čaju, pretože príliš rýchlo otočil hlavu. Pretrhla sa mu totiž tepna a do mozgu sa mu dostala krvná zrazenina. Chlapec nepil ani nefajčil, v kuchyni ho našla matka. Už sa mu nedalo pomôcť.

Sedemnásťročný Ben Littlewood pripravoval čaj pre svoju rodinu, niektorí jej členovia totiž mali chrípku. Vtom ho zasiahla mozgová mŕtvica. Podľa záverov lekárov sa príliš rýchlo obzrel nabok, keď otáčal hlavu.

V kuchyni na dlážke ho našla mama, keď neodpovedal na jej telefonáty. Okamžite zavolala záchranárov, no chlapec po ôsmich dňoch v nemocnici umrel. "Nedvíhal mi telefón. Tak som sa vypýtala z práce domov, pretože som mala zlú predtuchu. Bolo niečo po šiestej večer, keď som prišla domov. Hneď ku mne bežal pes a potom ma zaviedol do kuchyne," spomína Vicki. 

Tínedžer (†17) robil čaj
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

V nemocnici sa Ben podrobil CT vyšetreniu, ktoré spočiatku ukázalo, že jeho mozog je v poriadku. Až neskôr lekári prišli na to, že utrpel ischemickú mozgovú príhodu. Christopher Douglass, neurologický konzultant v Salfordskej kráľovskej nemocnici, uviedol, že u mladých ľudí, ktorí prekonali cievnu mozgovú príhodu, je najčastejšou príčinou krvná zrazenina. Kvôli tomu, že chlapec bol tak mladý, lekári nepredpokladali, že utrpel mozgovú príhodu. Zistili to až po štyroch dňoch od jeho hospitalizácie. Pacientovi už ale, bohužiaľ, nevedeli pomôcť. 

Ben z Dukinfieldu v Manchesteri študoval stolárstvo a tesárstvo a bol tiež armádnym kadetom. "Mal charakter, najväčšie srdce na svete a každému pomáhal," povedala o ňom jeho mama. Tínedžer viedol zdravý život, preto je príčina jeho smrti skutočne zarážajúca.

Viac o téme: MŕtvicaMozgová príhoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu