Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Otec daroval svojej dcére test DNA: Ten ale odhalil šokujúcu vec o ňom samotnom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LITTLESTONE - Osemdesiatšesťročný Rodney z anglického grófstva Kent, ktorý svojej dcére daroval na Vianoce súpravu na testovanie DNA, sa dozvedel, že má nevlastnú sestru. Prostredníctvom online platformy totiž spoznali istú Ritu, ktorej DNA sa zhodovalo s Rodneyho. Tento príbeh je dôkazom toho, že svet je skutočne malý.

Rodney "Dusty" Miller kúpil svojej 61-ročnej dcére Anne Thornhilovej minulý rok pod stromček súpravu na testovanie DNA. Na jednej internetovej platforme potom získala informácie o svojom pôvode. Prekvapujúco ale zistila, že otcovo DNA sa na 99 percent zhoduje s DNA istej Rity Berryovej, ktorá sa narodila v roku 1943. Počas vojny mal totiž Rodneyho otec románik s Ritinou mamou. S armádou sa však často presúval, preto o svojej dcére netušil.

Vedci vyvinuli nový krvný test: Dokáže prezradiť, či vám v nasledujúcich 10 rokoch hrozí smrť

Ritu si nakoniec adoptovala jedna rodina. Keď mala dvadsať rokov, vystopovala svoju biologickú matku, no nedozvedela sa od nej žiadne informácie o svojom pôvode. Neskôr sa vydala a nikdy nemala deti. V kútiku duše však stále myslela na otca, ktorého nikdy nepoznala. 

Otec daroval svojej dcére
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Online DNA platforma Berryovú v októbri spojila s Annou. Odvtedy si písali maily a vymieňali fotografie. Po troch týždňoch sa Rita rozhodla, že za Annou zájde osobne. Rodney si počas stretnutia všimol, že má s Ritou veľa spoločného. Spolu s ostatnými súrodencami svoju stratenú sestru privítal s otvorenou náručou. "Prišlo to úplne nečakane, no je to skutočne milá pani," prezradil. Jeho sestra Diana má z príchodu Rity veľkú radosť. Vždy si vraj želala mať sestru, no mala len dvoch bratov. Spoločne sa teraz všetci pravidelne stretávajú. 

Viac o téme: Test DNA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu