Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Nad Niagarskými vodopádmi je sto rokov uviaznutý čln, teraz sa pohol!

(Zdroj: YouTube/NBC News)

OTTAWA - Nákladný čln, uviaznutý dlhšie než storočie nad Niagarskými vodopádmi, sa vplyvom silného vetra a dažďa uvoľnil od dna a posunul bližšie k vodnému zrázu na kanadskej strane vodopádov. Oznámila to správa tamojšieho parku. Je to prvýkrát za viac ako storočie, čo sa ťažké plavidlo pohlo z miesta.

"Domnievame sa, že sa z pôvodného miesta posunul zhruba o päťdesiat metrov," oznámil Jim Hill zo správy niagarského parku. Loď sa tiež preklonila na bok. Miestne médiá informovali, že sa kolos pohol počas halloweenskej búrky vo štvrtok večer.

"Pre túto chvíľu je všetko zabezpečené, ale za zlého počasia sa môže ešte ďalej pohnúť," povedal stanici CBC riaditeľ parku David Adames. Ak by sa nákladný čln ďalej posúval, muselo by sa pristúpiť k bezpečnostným opatreniam.

Vrak uviazol v rieke Niagara nad kanadskou stranou vodopádov v roku 1918 vo vzdialenosti asi 600 metrov od prepadu vody zvaného Podkova. Niagaru tvoria tri vodopády, z ktorých Podkova je najväčší. Voda v ňom padá z výšky 52 metrov.

Keď nákladný čln uviazol v rieke, boli na ňom dvaja muži, ktorým sa s pomocou odvážneho veterána z prvej svetovej vojny podarilo nakoniec dostať do bezpečia. Plavidlo ale zostalo zakliednené medzi skalami. Teraz sa posunulo na iné miesto a podľa Hilla tam môže zostať visieť dni alebo roky. Vodopády navštívia každoročne milióny turistov a mnohí sa nechajú loďou doviezť buď z americkej, alebo kanadskej strany až do stredu, k vodám padajúcim z Podkovy.

Viac o téme: LoďVrakNiagarské vodopády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu