Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Notebooky ohrozujú plodnosť mužov

NEW YORK – Tisíce mužov si deň bez laptopu na svojich stehnách nedokážu predstaviť. Rozložiť si ho na stehnách môžu prakticky kdekoľvek a kedykoľvek, lenže podľa zdravotníkov ich táto výhoda môže stáť plodnosť.

Notebooky sa totižto na spodnej strane zohrejú do veľmi vysokých teplôt, ktoré negatívne pôsobia na tvorbu spermií v semenníkoch. Jedinci vysedávajúci s notebookom na stehnách celé hodiny sa môžu takto skutočne takmer sterilizovať.

„Práca na laptope v typickej pozícii spôsobuje výrazný nárast teploty v mieškoch, ktorá je výsledkom pôsobenia horúceho predmetu a typickej pozície,“ uviedol profesor Yetim Sheynkin zo State University of New York.

Testy s niekoľkými mužmi v laboratórnych podmienkach ukázali, že hodinová práca s laptopom zvýši teplotu v mieškoch až o 2,7 stupňa Celzia. To je pritom dosť na to, aby bola tvorba spermií ohrozená a muž sa stal neplodným. Pokiaľ sa však muži laptopu na stehnách vzdajú rovnako ako tesného spodného prádla a horúcich kúpeľov, potom sa kvalita spermií po čase vráti do normálu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu